[AUDIO] Colectă colectivă pentru Clinica Nera iniţiată de Episcopia Caransebeşului

clinica nera

Fundaţia „Sfânta Irina” din Bucureşti, coordonată de prof. univ. dr. Pavel Chirilă, construiește în Episcopia Caransebeșului, lângă Mănăstirea Nera din localitatea Sasca Montană, primul Centru de Recuperare Oncologică Paleativă din România, care are ca scop ajutorarea bolnavilor de maladia secolului, cancerul. Clinica se edifică în mare parte cu fonduri europene şi va trata şi consilia bolnavii de cancer în stadii iniţiale.

Ținând cont că această clinică se află pe teritoriul judeţului Caraș-Severin, alături de o mănăstire importantă a Eparhiei Caransebeșului şi într-o zonă cu multe probleme sociale, s-a lansat un apel de suflet credincioşilor să contribuie după posibilităţi ca proiectul să se poată duce la îndeplinire, pe lângă fondurile europene fiind necesare şi contribuţii interne din partea comunităţii locale. La aceste considerente se adaugă statisticile îngrijorătoare ale Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin care arată că judeţul nostru ocupă locuri fruntaşe la mai multe tipuri de cancer, cum ar fi: de sân, de col uterin şi de colon, numai în ultimele luni depistându-se 915 cazuri noi de cancer, pe lângă cei peste 7.935 de bolnavi deja înregistraţi.

Pentru că ajutorarea celor ce sunt în nevoi este o cerinţă de căpătâi a Bisericii, se va organiza o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la finalizarea lucrărilor a primului Centru de Recuperare Oncologică Paleativă din România, în toate oficiile parohiale și mănăstirești din Episcopia Caransebeșului, colecta desfășurându-se în zilele 21, 22, 29 și 30 noiembrie, spune diaconul Pavel Canea:

Cei care doresc să contribuie la această campanie, derulată de Episcopia Caransebeșului, au posibilitatea să facă acest gest prin contactarea Centrului eparhial şi implicit a Doiniței Văran, la numărul de telefon 0745174884 sau pot depune donaţiile băneşti în contul IBAN al Asociației Ioan Popasu, Banca Transilvania Caransebeș, RO74BTRL01101205W39949XX, CIF 20215810.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles