România 2015: Una din cinci şcoli, fără aviz legal de funcţionare

reabilitare-scoli80% din clădirile în care funcţionează şcolile şi grădiniţele din ţară au primit autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar care începe astăzi. Trei procente sunt încă în procedură de verificare, iar aproape 17% nu au primit un asemenea aviz.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Emil Albotă, 4% din totalul elevilor români învaţă în săli de clasă care nu au autorizaţie sanitară, cei mai mulţi în mediul rural. În ceea ce priveşte Bucureştiul, primăriile de sector susţin că unităţile de învăţământ sunt pregătite să îşi primească mâine elevii.

Poliţia Română a suplimentat efectivele forţelor de ordine care vor acţiona mâine, în ziua deschiderii noului an şcolar. Aproape 9.500 de poliţişti de la ordine publică, direcţia rutieră şi din alte structuri vor fi prezenţi, pe lângă dispozitivul curent, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreaga ţară, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice precum şi pentru a fluidiza traficul rutier.

Vor continua, de asemenea, în această toamnă acţiunile educative şi de prevenire desfăşurate în parteneriat cu unităţile de învăţământ.

Într-un comunicat al Poliţiei Române se aminteşte că în anul şcolar 2014-2015, în urma activităţilor desfaşurate, s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor sesizate în unităţile de învăţământ şi în preajma lor.

Sursa: romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles