Octavian Bellu este trist după Mondialele de gimnastică din Belgia

Octavian BelluAntrenorul lotului naţional de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, luni, la sosirea la Bucureşti, că este trist după ce România a obţinut doar o medalie de bronz la CM din Belgia, dar a menţionat că era previzibil acest rezultat deoarece nu poţi face un Mondial cu doar o lună de pregătire.

“Sunt trist, cu toate că era previzibil că se va întâmpla aşa. Chiar nu poţi să faci un Campionat Mondial cu o lună de pregătire printre infiltraţii, masaje terapeutice şi vizite la osteopaţi. Eu cred că, puţin, calificarea în finale a creat o impresie falsă şi s-a creat o speranţă că se pot obţine nişte medalii. Aşa cum ultima calificată la bârnă a devenit campionă mondială, în gimnastică se poate întâmpla orice. Dar s-a văzut clar o naţiune care domină copios gimnastica mondială în momentul de faţă, cu gimnaste tinere, puternice şi foarte bine pregătite (n.r. – SUA)”, a spus antrenorul.

Octavian Bellu a adăugat că s-a obişnuit să nu aibă aşteptări de la Campionatele Mondiale, ci de la Jocurile Olimpice. “Situaţia este complexă, dar să spunem că este un Campionat Mondial de etapă. De aceea m-am obişnuit să gândesc din Olimpiadă în Olimpiadă şi nu din Mondial în Mondial. Dacă gândeşti din patru în patru ani te bucuri că după ce te-ai chinuit iese măcar bine la Olimpiadă. Şi asta sper să se întâmple şi la Rio. Pentru aceste Mondiale fetele au avut toate condiţiile, nu le-a lipsit nimic, dar, repet, nu poţi să faci un Campionat Mondial când orele de masaj terapeutic le depăşeşte pe cele de antrenament”, a explicat Bellu.

În ceea ce o priveşte pe Larisa Iordache, antrenorul a menţionat că evoluţia acesteia a fost afectată de problemele medicale. “Ce pot să spun despre prestaţia Larisei Iordache mai mult decât s-a văzut la televizor. Este evident chiar şi pentru un nespecialist că ea n-a fost pregătită. Ea a făcut un concurs de calificare, s-a calificat, dar nu poţi să stai cu plasturi, cu brâuri, cu masaj terapeutic înainte, cu masaj după şi să te duci să concurezi liniştit şi să faci totul corect. A trecut prin aceeaşi situaţie prin care a trecut şi la europene. Era antrenată să treacă peste durere, însă nu se poate face performanţă în condiţiile în care pregătirea este discontinuă, atipică şi efortul pentru recuperare e mai mare decât cel pentru a-ţi îmbunătăţi exerciţiile la fiecare aparat”, a precizat Bellu.

Delegaţia României a încheiat participarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp (Belgia) cu o singură medalie, bronzul câştigat de Larisa Iordache la sol.Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles