Rasismul, o problemă pe stadioanele din Europa

Michel PlatiniInvitat să se exprime luni, în cadrul unui reuniuni pe tema rasismului în fotbal, organizată la Geneva de Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, preşedintele UEFA, Michel Platini, a recunoscut că rasismul reprezintă o problemă reală în anumite ţări europene.

‘Nu am venit să mă scuz sau pentru a scuza fotbalul, ci pentru a prezenta punctul de vedere al unui sport care a avut curajul să ia taurul de coarne şi să facă faţă provocării pe care o reprezintă creşterea comportamentelor discriminatorii’, a precizat Platini.

Conform conducătorului Uniunii Europene de Fotbal, incidentele de pe stadioane nu sunt decât ‘vârful aisbergului’ problemelor generale ale societăţii.

‘Fotbalul, sportul cel mai popular din lume, reflectă societatea în care el prosperă, valorile sale, dar din păcate şi prejudecăţile, temerile şi suspiciunile sale’, a adăugat Michel Platini cu această ocazie.

De la începutul sezonului, şase cluburi au fost obligate să dispute câte un meci din cupele europene cu tribunele parţial sau în totalitate închise. Pentru Platini, ‘există o adevărată problemă legată de rasism în anumite regiuni ale Europei, cu siguranţă’, însă UEFA acţionează energic ‘pentru eradicarea acestui rău’ care afectează fotbalul, ‘cel mai frumos joc din lume’.

Preşedintele forului european şi-a exprimat, totodată, speranţa că exemplul pe care îl poate oferi un sport atât de popular ca fotbalul ‘va avea un impact pozitiv asupra întregii societăţi’.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles