Investiţie de 20 de milioane de lei pentru sănătate, la Caransebeş

lansare proiect 6 noi tipuri de servicii medicale, 13 noi echipamente medicale performante printre care un RNM şi un angiograf multifuncţional, o clădire reabilitată – acestea sunt câteva dintre beneficiile oferite cetăţenilor de autorităţile publice din Caransebeş prin proiectul de reabilitare, modernizare şi dezvoltare a activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. Medicul radiolog Călin Grozăvescu, cel care s-a ocupat de partea de dotare a ambulatoriului, a precizat că, pentru a folosi la capacitate maximă toată aparatura tehnică, vor fi încheiate colaborări cu spitale universitare din ţară şi străinătate.

În următoarea perioadă se vor face lucrări de reabilitare a clădirii și a spațiilor interioare pe o suprafață de aproape 800 m.p., și se vor achiziționa echipamentele medicale de specialitate, a menționat consultantul de proiect Anamaria Pipernea, care a mai adăugat că pacienții din această zonă au dreptul la servicii medicale de calitate.

Proiectul, care a fost lansat joi, 3 octombrie, este implementat de Consiliul Local al Municipiului Caransebeş. Valoarea totală a finanţării obţinute prin Programul Operaţional Regional este de 20 de milioane de lei, din care 15,8 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. Se intenționează astfel îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală din Caransebeș și din localitățile limitrofe, în vederea creșterii calității vieții, a precizat primarul Marcel Vela. Acesta a ținut să adauge că, pentru administrație, acest proiect este un vis împlinit. Și asta pentru că au existat în 2011 mai multe etape de respingere a finanțării, din varii motive dintre cele mai banale, cum ar fi lipsa schiței pentru holul despărțitor din incinta ambulatoriului.

Proiectul va fi implementat într-un an de zile și va determina scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament cu 85%.

Cele mai citite

Related Articles