Doi deţinuţi extrem de periculoşi au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă americană

aam_prison_closing_3

Doi detinuti condamnati pe viata pentru crima au reusit sa evadeze din cea mai mare închisoare de maxima securitate din statul New York dupa ce au sapat un tunel pâna în afara zidurilor puscariei si au confectionat papusi din cârpa pe care le-au pus în paturile din celula ca sa-i pacaleasca pe gardieni, informeaza duminica Europa Press, care mentioneaza ca fortele de securitate au lansat o ampla operatiune de cautare a evadatilor, la care participa si agenti ai FBI.

Detinutii au fugit în noaptea de vineri spre sâmbata printr-un tunel pe care-l sapasera cu ajutorul unor bormasini. Închisoarea se afla la circa 270 de kilometri de Albany, aproape de granita cu Canada. La aflarea vestii, guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, si-a anulat o vizita oficiala în Elmont (statul New York) si s-a deplasat la închisoare pentru a discuta cu politia si cu angajatii închisorii.

‘Când te uiti cum a fost facuta operatiunea asta, este extraordinar’, a recunoscut Cuomo într-o conferinta de presa. Potrivit NBC Newş Cuomo a adaugat ca de la inaugurarea închisorii, în 1865, nu a mai existat nicio alta evadare din aceasta sectiune de maxima securitate a închisorii.

Ambii condamnati, Richard Matţ în vârsta de 48 ani, si David Sweaţ de 34 de ani, sunt considerati ‘un pericol’ pentru populatie, motiv pentru care autoritatile le-au publicat fotografiile si au recomandat oamenilor sa nu se apropie de ei. Deocamdata nu se stie daca cei doi au fost ajutati de angajati ai închisorii sau daca sunt înarmati.

Richard Matt a fost condamnat pentru omucidere, rapire si tâlharie, dupa ce a omorât în bataie un barbaţ în 1997. David Sweat a fost condamnat pentru crima cu premeditare dupa uciderea ajutorului de serif Kevin Tarsia, în 2002.

sursa Agerpres

sursa foto: theburningplatform.com

Cele mai citite

Related Articles