Internetu-i viaţa mea

PikiWiki_Israel_32304_The_Internet_Messenger_by_Buky_Schwartz

Termenul Internet provine din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea. Potrivit unui studiu întocmit de firma de cercetare on-line InternetWorldStats, în noiembrie 2007 rata de penetrare a Internetului în România a atins nivelul de 31,4 % din totalul populației, estimată la 22,27 milioane de locuitori. Între 2007 – 2011 numărul conexiunilor la Internet în gospodăriile românești a crescut de la 22 % la 47 %.

Gradul de răspândire a Internetului pe glob este uriaș: la 30 iunie 2009 aveau acces la Internet circa 1,67 miliarde de locuitori ai globului pământesc.

Conform revistei Vice, internetul din România este de două ori mai rapid decât cel din SUA.

În mediul rural românesc, internetul este mai accesibil decît apa curentă, a declarat directorul general al Biroului Roman de Audit Transmedia (BRAT), Arina Ureche.

Potrivit studiului, profilul utilizatorilor de internet din mediul rural este dominat de persoanele tinere din localităţi de peste 4.000 de locuitori. Ureche a subliniat că in mediul rural internetul este mai accesibil decat apa curentă. Accesul la utilităţi este, potrivit studiilor, următorul: accesul la electricitate — 99 %, accesul la conexiune la internet — 62 %, in timp ce 45% dintre persoanele din mediul rural beneficiază de conectarea la reţeaua de apă, curent sau canalizare, 36% au baie sau duş în interiorul locuinţei şi 28% au grup sanitar în interiorul locuinţei.

Dar ce fac romanii pe internet?

Marea majoritate intră pe internet să se distreze. 70% urmăresc ştirile. 67% stau pe reţelele de socializare. 46% se joacă, ascultă muzica sau urmăresc clipuri video. 42% au făcut cel puţin un apel video în ultimele trei luni. În schimb, facem puţine cumpărături online şi nu folosim mai deloc serviciile băncilor sau ale administraţiilor locale.

susrsa foto  en.vikipedia.org

Cele mai citite

Related Articles