Sărbătoare și la Centrul de Reeducare Buziaș

serbare la centru reeducare

Sfintele Sărbători Pascale reprezintă, pentru persoanele internate in Centrul Educativ Buziaş, un moment în care trăirile emoţionale au o intensitate maximă, generată de imposibilitatea sărbătoririi evenimentului creştin in familie dar si de sentimentele însufleţite de apropierea de Dumnezeu prin recunoaşterea celor greşite, smerenie si căinţă.
Drept urmare, în această săptămână, în Centrul Educativ Buziaş se desfăşoară o serie de activităţi moral religioase (dezbateri susţinute de culte religioase, filme artistice și documentare cu tematică religioasă), activităţi tradiţionale specifice acestui eveniment creştin (încondeierea ouălor, decorarea spatiilor de cazare, ateliere de pictură) dar și activităţi derulate în colaborare cu instituţii şcolare partenere în cadrul programului naţional „Şcoala altfel”.
Astfel,în cadrul acestui program elevii şcolilor timişene sunt oaspeţii Centrului Educativ Buziaş şi participă la activităţi sportive, cultural-artistice, dezbateri referitoare la prevenirea fenomenului de infracţionalitate în rândul tinerilor.
Astăzi are loc un program artistic prezentat de persoanele internate, eveniment la care au fost invitate sa participe și familiile acestora.
În Săptămâna Patimilor, persoanele internate beneficiază și de asistența religioasă a părinţilor parohi ai celor două biserici ortodoxe din Buziaş, un eveniment notabil fiind acela din Duminica Florilor, când două dintre persoanele internate au primit Sfânta Taină a Botezului Ortodox.
Activităţile derulate în Centrul de Reeducare Buziaş ,cu ocazia Sărbătorilor Pascale, se vor încheia, luni – 13aprilie 2015, prin participarea unui grup de 30 de minori internaţi la acţiunea „ Un Paşte pentru fiecare”, organizat, in fiecare an,la Timişoara de către Biserica Betel.
Derularea unor astfel de activităţi au ca scop, pe lângă reeducarea prin artă şi religie, crearea unei atmosfere de sărbătoare care să-i apropie pe tinerii internaţi în Centrul Educativ Buziaş de familie, de obiceiuri şi tradiţii, de biserică şi să-i sensibilizeze în raport cu problemele şi nevoile semenilor lor.
În prezent în Centru sunt internați 96 de persoane din care 12 fete și restul băieți, minori și majori.

(Cristina Corocan)

Cele mai citite

Related Articles