La Radio Romania Reşiţa, am avut oaspeţi.

OASPETI

  Un grup de peste 30 de persoane alcătuit din copii şi supraveghetori de la Centrul Educaţional „Sfanta Ioana Antida” din Lugoj, a fost primit luni 1 iulie, de către colectivul Radio Romania Reşiţa.

Centrul se ocupă de copii cu vârste intre 6 şi 14 ani, proveniţi din familii defavorizate,  unii lipsiţi de ocrotire părintească sau ai căror părinţi se află plecaţi la muncă în străinătate.

Copiii lugojeni sunt găzduiţi de Colegiul Economic al Banatului Montan şi se află într-o tabară socială organizată în prima lor săptămână din vacanţa de vară. După ce au vizitat Muzeul de Locomotive, Parcul Zoo şi câteva obiective culturale din centrul Reşiţei, astăzi ei au trecut şi pragul Radioului, unde au luat contact cu studioul de emisie, cabina de inregistrări şi colectivul redacţional. Copiii s-au arătat incântaţi de cele văzute, au vorbit şi au cântat la microfon, au facut inregistrări, iar adulţii însoţitori, educatori şi cadre didactice au apreciat ca inedită această experienţă care a adus un plus de voioşie unei zile răcoroase şi ploioase de vacanţă. La plecare, micii vizitatori au fost răsplătiţi cu numeroase daruri: volume de versuri, jocuri de indemanare (puzzle)  şi materiale didactice.

I-au insoţit pe copii: sora tereza, Directorul centrului social, sora Alexandra, educatorii Angela Toader, Lavinia Crăciun, Alexandru crăciun şi Magdalena Murgoci.

Cele mai citite

Related Articles