Şapte persoane, printre care şi un copil, au murit într-un elicopter care s-a prăbuşit

A Serbian army soldier stands next to the wreckage of a military helicopter near Belgrade airport

Un elicopter al armatei sârbe, care efectua o misiune medicalã de transport a unui copil în stare criticã la un spital din Belgrad, s-a prãbuşit vineri searã, în apropierea aeroportului internaţional din capitala Serbiei, a anunţat sâmbãtã ministerul sârb al apãrãrii, relateazã Reuters. „Din pãcate, nu existã nici un supravieţuitor”, a transmis într-un comunicat Ministerul sârb al apãrãrii, potrivit AFP.

Toţi cei şapte oameni aflaţi în elicopter, respectiv cei patru membri ai echipajului, doi medici şi bebeluşul, au murit în urma impactului aparatului cu solul, scriu DPA şi AFP. Elicopterul s-a prãbuşit vineri în jurul orei 22.30, ora localã, pe fondul vizibilitãţii reduse produsă de ceaţa densă. Turnul de control a pierdut legãtura cu elicopterul la ora localã 22.31, potrivit ministerului sârb al apãrãrii, scrie Reuters. Echipajul elicopterului a încercat în mai multe rânduri sã aterizeze, efectuând mai multe ocoluri deasupra capitalei Serbiei, însã fãrã succes. Copilul, aflat în stare criticã din cauza unor probleme respiratorii, fusese luat de acasã, din oraşul Novi Pazar, regiunea Raska din sud-vestul Serbiei, de o ambulanţã, care trebuia sã îl ducã la un spital din Belgrad, însã nu a mai putut continua drumul din cauza unei alunecãri de teren. Elicopterul armatei sârbe a preluat copilul pentru a-l duce la spitalul din Belgrad, potrivit canalului sârb de televiziune B92, citat de Reuters.

Aparatul era un elicopter militar de transport de provenienţã ruseascã, tip Mi-17, şi s-a prãbuşit în zona extinsã a aeroportului internaţional din Belgrad, a anunţat ministerul sârb al apãrãrii.

Sursa: gds.ro

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles