Cod galben şi portocaliu de viscol, ninsoare şi polei

harta coduri

Ninsori şi viscol în aproape toată ţara. Meteorologi au emis atenţionări cu cod portocaliu pentru judeţele: Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău şi pentru zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Restul teritoriului, mai puţin nord-vestul, va fi sub incidenţa unui cod galben. Ambele atenţionări intră în vigoare la ora 20:00 şi vor expira mâine la ora 23:00.

Meteorologii nu exclud posibilitatea emiterii unui cod roşu de vânt puternic.  Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie: “Intensitatea maximă a viscolului va fi după ora 2:00 la noapte, până după ora 12:00 ziua.

“Nu excludem posibilitatea ca în timpul maximulului viscolului, este posibil dacă se depăşesc 90 km/ora, Administraţia Naţională de Meteorologie să emită cod roşu, din informaţiile de care dispunem cu probabilitate mare în zonele Buzău, nordu judeţului Ialomiţa, Făureni, Brăila, Râmnicu Sărat, în sudul judeţului Vrancea.

“Cam aceea este zona în care ne aşteptăm ca intensitatea vântului să fie atât de mare încât să se îndeplinească criteriile de emitere a codului roşu, în intervalul 6:00 dimineaţă – 12:00 ziua”, a anunțat Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles