[VIDEO/FOTO] Cere bon fiscal!

sofia stoian

Reşiţenii au fost astăzi parteneri ai poliţiei în prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Poliţiştii din sectorul economic şi cei de la prevenire le-au vorbit cetăţenilor despre drepturile pe care le au în calitatea lor de cumpărători de produse şi servicii, cu accent pe dreptul de a solicita, la fiecare achiziţie, bon fiscal. În acest mod tranzacţiile comerciale vor fi fiscalizate. Poliţiştii au discutat cu persoanele aflate la cumpărături, pornind de la întrebarea „Aţi primit bon fiscal pentru achiziţiile efectuate?”. Desigur au fost cazuri în care clienţii au primit bonul fiscal de la operatorul economic, au fost cazuri în care nu au primit documentul dar l-au solicitat şi cazuri în care nici nu l-au primit şi nici nu l-au solicitat. Pornind de la răspunsul oferit de cetăţeni, poliţiştii le-au explicat care sunt motivele pentru care este necesar să solicite bonul fiscal de la casier şi să-l păstreze până la ieşirea din magazin şi în ce fel contribuie acest gest la combaterea evaziunii fiscale. În total au fost abordaţi aproximativ 120 de cetăţeni, marea majoritate a acestora fiind receptivi la mesajul transmis de poliţişti.
Invitat în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”, şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Caraş-Severin, comisar şef Sofia Stoian a vorbit şi despre alte avantaje ale bonului fiscal.

Sofia Stoian a amintit şi sancţiunile pe care le riscă agenţii economici care încalcă legea.

Poliţiştii au oferit fiecărui interlocutor întâlnit astăzi în Reşiţa câte un „Bon Fiscal”, în fapt un flyer în care au fost punctate obligaţiile operatorilor economici, drepturile clienţilor, dar şi câteva elemente prin care pot fi identificate bonurile fiscale.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles