În Piața Bălcescu din Timişoara a fost deschis traficul pe o nouă bandă

strazi din Caransebes piata balcescu

În Piața Bălcescu din Timişoara, aflată în reamenajare, a fost deschis traficul pe o nouă bandă, realizată în locul fostei parcări de taxi. Până acum câteva, zile circulația spre strada Ciprian Porumbescu se desfășura pe drumul principal. Aici se va realiza un sens giratoriu.

În Piața Bălcescu vor fi amenajate benzi care permit întoarcerea în intersecţie la capătul nord – estic şi sud – vestic. Intersecţia va funcţiona pe principiul cedează trecerea la toate intrările în intersecţie. În dreptul liniilor de tramvai se vor monta indicatoare ce reglementează prioritatea circulaţiei tramvaielor. În dreptul Liceului Grigore Moisil şi a bisericii se vor amenaja 41 de locuri de parcare. Se vor amenaja staţii de taximetre pe str. C. Porumbescu şi alveole pentru transportul în comun pe B-dulMihai Viteazul pentru staţiile de autobuz. Pentru circulaţia pietonală se prevăd trotuare şi platforme pietonale amplasate în funcţie de limitele de proprietate existente. Pentru circulaţia bicicliştilor se vor realiza piste de biciclete care să asigure circulaţia fluentă între Bulevardul Mihai Viteazul şi strada Ciprian Porumbescu.

Reamenajarea intersecţiei Piaţa Bălcescu se va realiza prin utilizarea, în mare măsură, a carosabilului existent, precum şi realizarea unui carosabil nou. Pentru carosabilul existent se va înlocui stratul de asfalt, iar carosabilul nou va avea următoarea structură rutieră: strat de nisisp 7 cm, fundaţie de balast 30 cm, strat de piatră spartă 30 cm şi îmbrăcăminte bituminoasă în 2 straturi. Trotuarele se vor realiza din pavaj de beton iar parcările cu îmbrăcăminte din beton asfaltic. La marginea părţii carosabile se vor realiza rigole carosabile din beton pentru asigurarea colectării apelor meteorice şi dirijarea lor spre gurile de scurgere, carosabilul va fi încadrat de borduri de beton. Datorită reamenajării intersecţiei vor fi necesare reglementări şi mutări de stâlpi atât pentru iluminatul public, cât şi pentru reglementarea reţelei de susţinere a firului de contact pentru transportul în comun.  Lucrările vor fi urgentate astfel încât, până la începerea anului şcolar acestea să fie finalizate, promiteau autoritățile locale la începerea lucrărilor. Valoarea lucrării este de 1.100.000 lei.

De același autor

Related Articles