Va începe campania de vaccinare antigripală

vaccinare

Ministerul sănătăţii va demara campania de vaccinare antigripală în a doua jumătate a lunii noiembrie – a declarat pentru RRA directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

Ea a spus că ministerul a încheiat procedurile de licitaţie prin care s-au achiziţionat 500.000 de doze de vaccin antigripal.

Dozele urmează să fie recepţionate şi direcţionate către cabinetele medicilor de familie în a doua parte a lunii noiembrie.

“Campania gratuită a ministerului sănătăţii vizează reducerea la maxim a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare şi boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical şi gravidele – conform recomamdărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

“Ca în fiecare an, campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi. În ceea ce priveşte tulpinile care trebuie să se regăsească în conţinutul vaccin gripal, ele sunt stabilite la începutul fiecărui an de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar producătorii au obligaţia de a realiza vaccinurile în funcţie de aceste prevederi”, a declarat Oana Grigore.

Oana Grigore a menţionat că Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord-cadru pe o durată de 3 ani, cu posibilitatea achiziţionării a trei milioane de doze de vaccin antigripal, în funcţie de cererea de pe piaţă şi de conştientizarea populaţiei cu privire la beneficiile vaccinării.

Numărul infecţiilor respiratorii acute se încadrează în nivelul aşteptat pentru această perioadă.

Până în prezent, nu s-au raportat cazuri de gripă pe teritoriul ţării.

Sursa: RRA

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles