perchezitii

Şcoala Postliceală Sanitară din cadrul Colegiului Naţional Mircea Eliade din Reşiţa a fost percheziţionată astăzi de  procurorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin. Au fost verificate 8 locaţii, din cadrul unităţii de învăţământ şi al  Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Aceştia au ridicat mai multe documente şi au interogat conducerea Şcolii Sanitare şi trei profesori.

Cele  patru persoane, sunt bănuite de ofiţerii anticorupţie că au  favorizat mai mulţi elevi pentru a promova mai uşor. Se pare că aceştia lipseau deseori de la cursuri, dar chiar şi aşa  li se motivau absenţele şi li se acordau note mari fără să fi participat la examene. La această oră persoanele bănuite că au făcut abuz în serviciu dau declaraţii în faţa procurorilor. Printre cei audiaţi a fost şi directorul Colegiului, Nicolae Magiar. Acesta se declară nevinonat susţinând că procurorii nu i-au adus încă nicio învinuire.

„Cei doi procurori aveau mandat de percheziţie şi au spus că îi interesează în special documentele elevilor care au absolvit în 2013-2014 anul 1. Probabil că s-a făcut o sesizare de către cineva, cum că aceştia au promovat fără să merite. Dar eu ştiu exact cum stau lucrurile, diriginţii mi-au povestit că uneori existau invidii la clasă între elevi şi probabil unul dintre aceştia a făcut reclamaţii”, susţine directorul Colegiului Naţional “Mircea Eliade”, Nicolae Magiar.

Şi  psihologul Silvia Zaharia a ajuns în faţa procurorilor. După ce a fost interogată, aceasta speră ca adevarul să iasă la iveală: „Sunt surprinsă, a fost o surpriză neplăcută să fi invitată să dai declaraţii în legătură cu o plângere penală legată de şcoală. Mi se pare ceva inadmisibil să vi să vrei să înveţi, să-ţi faci o meserie şi apoi să faci plângere penală celor care vor să te înveţe…o întreagă istorie care-i urâtă”

Audiată a fost şi asistenta Alina Negrea. Contactată de echipa Radio România Reşiţa aceasta a declarat:

” Mai nimic, nu pot să vă spun… am răspuns la ce m-au întrebat. Mă abţin! Nu vreau să-mi dau cu părerea, oamenii şi-au făcut treaba”.

În urma audierilor, faţă de cadrele didactice s-a început urmărirea penală. Vom reveni cu amănunte.

(Daiana Roşca)