Taxa pe Internet îi scoate pe unguri în stradă

unguri in strada taxa internet

Mii de cetăţeni au protestat la Budapesta faţă de intenţia guvernului condus Viktor Orbán de a introduce o taxă pentru utilizatorii de Internet.

Manifestanţii au susţinut că introducerea unor astfel de taxe arată cât de incompetent este actualul guvern.

Manifestaţia a fost anunţată pe un portal de socializare de un grup numit “100.000 împotriva taxei pe Internet”.

Unul dintre organizatorii acţiunii de protest, Balazs Gulyas, a declarat în faţa manifestanţilor că partidul de guvernământ, Fidesz, îi înşeală pe cetăţeni şi pe proprii alegători, mai ales că în 2008 se pronunţase împotriva unei astfel de taxe.

“Nu vom plăti taxă pe Internet unei autorităţi fiscale corupte, unora care sustrag bani publici, care trăiesc în vile de lux cu piscină şi nu pot să spună nici de unde au avut fonduri pentru acestea. Nu vom plăti taxă de Internet pentru ca Viktor Orbán să aibă stadion în capătul grădinii sale, pentru că ei guvernează greşit şi pentru că din cauza incompetenţei lor creşte continuu datoria publică.

“Cine foloseşte Internetul vede mai mult din această lume, iar guvernului nu îi place, tocmai de aceea, Internetul liber”, a spus Balazs Gulyas.

La finalul protestului din faţa ministerului economiei, manifestanţii şi-au ridicat în aer telefoanele mobile cu ecranele aprinse, după care s-au deplasat în coloană spre sediul partidului de guvernământ, Fidesz, pentru a-şi exprima şi acolo nemulţumirea faţă de noua taxă.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles