Un monopost electric a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt

monopostPreşedintele Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA), Jean Todt, a prezentat la al 65-lea Salon Auto de la Frankfurt (Germania) Formula E, monoplas 100 % electric, care va participa, începând din septembrie 2014, la un Campionat mondial disputat în marile oraşe.

Spark-Renault SRT01E a fost conceput de Spark Racing Technology, condusă de francezul Frederic Vasseur, cu o serie firme specializate reputate, în special din Formula 1: Dallara a desenat şasiul din carbon şi aluminiu, Renault va furniza motoarele, Michelin pneurile, McLaren sistemele electronice, iar Williams bateriile, acestea fiind principalele participante la proiect.

Calendarul primei ediţii a Campionatului mondial prevede curse la Berlin, Londra, Roma, Los Angeles, Miami, Beijing, Buenos Aires, Bangkok şi Putrajaya (Malayezia), din septembrie 2014 până în iunie 2015, o competiţie durând o oră, cu o schimbare de maşini la mijlocul cursei. Începând din sezonul următor, vor fi invitaţi alţi constructori, cu propriile monoplasuri sau să furnizeze motoare pentru a încuraja cercetarea-dezvoltarea în jurul maşinilor electrice, subliniază promotorii acestui program.

De același autor

Related Articles