[UPDATE] Simona Halep o întâlneşte pe Agnieszka Radwanska în semifinalele Turneului Campioanelor

Simona Halep

Sâmbătă 25 octombrie

Semifinalele de la Turneul Campioanelor se joacă sâmbătă, 25 octombrie, de la orele 9:30 şi 13. În primul meci se întâlnesc Serena Williams (SUA/1) – Caroline Wozniacki (Danemarca/8), iar a doua partidă le va opune pe Simona Halep (România/Nr.4) şi Agnieszka Radwanska (Polonia/6). Turneul Campioanelor la tenis este dotat cu premii de 6,5 milioane dolari. După competiţia de la Singapore, românca va reveni de luni pe locul 3 în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis.

Vineri 24 octombrie

Simona Halep a terminat pe primul loc în clasamentul Grupei Roşii la Turneul Campioanelor de la Singapore, chiar dacă a pierdut vineri, 24 octombrie, ultimul meci din această fază împotriva Anei Ivanovici. Românca o va întâlni sâmbătă, în semifinale, pe poloneza Agnieszka Radwanska, ocupanta poziţiei secunde în Grupa Albă. În cealaltă semifinală, vor juca Serena Williams şi daneza Caroline Wozniacki. Cele două meciuri din penultimul act al competiţiei de la Singapore se joacă sâmbătă, de la orele 9:30 şi 13.

Rezultate de vineri şi clasamente finale:
Grupa Roşie:
Ana Ivanovic (Serbia/7) – Simona Halep (România/4) 7-6 (7), 3-6, 6-3

Grupa Albă:
Caroline Wozniacki (Danemarca/8) – Petra Kvitova (Cehia/3) 6-2, 6-3
Maria Şarapova (Rusia/2) – Agnieszka Radwanska (Polonia/6) 7-5, 6-7, 6-2

Grupa Roşie
1. Simona Halep 3 2 1 5-2 4 puncte
2. Serena Williams 3 2 1 4-2 4
3. Ana Ivanovic 3 2 1 4-3 4
4. Eugenie Bouchard 3 0 3 0-6 0

Grupa Albă
1. Caroline Wozniacki 3 3 0 6-1 6 puncte
2. Agnieszka Radwanska 3 1 2 3-4 2
3. Maria Şarapova 3 1 2 3-5 2
4. Petra Kvitova 3 1 2 2-4 2

Joi, 23 octombrie

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore şi o va întâlni vineri, 24 octombrie, de la ora 14:30, pe Ana Ivanovici. Meciul contează pentru stabilirea ierarhiei finale a Grupei Roşii. Jucătoarea română de tenis a obţinut calificarea după ce în partida de joi, dintre Serena Williams şi Eugenie Bouchard, aceasta din urmă a câştigat un ghem în faţa liderului mondial. Întâlnirea dintre cele două tenismene s-a încheiat cu victoria Serenei Williams, scor 6-1, 6-1.

Tot joi, au avur loc două meciuri în Grupa. Maria Şarapova a suferit a doua înfrângere consecutivă după ce a pierdut cu 3-6, 2-6, în faţa jucătoarei Petra Kvitova. La rândul său, Caroline Wozniacki a învins-o pe Agnieszka Radwanska, scor 7-5, 6-3. Vineri, în ultima etapă a grupei, Şarapova va evolua cu Radwanska, iar Kvitova cu Wozniacki.

Miercuri, 22 octombrie

Jucătoarea noastră Simona Halep a câştigat primul set cu un neverosimil 6-0. Halep a reuşit să-şi adjudece setul în faţa numărului 1 mondial  Serena Williams în doar 20 de minute. În setul al doilea, Simona Halep s-a impus cu 6-2. Jucătoarea noastră s-a impus într-o oră şi 5 minute.

Simona Halep a declarat la finalul meciului: “a fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams, dar acum trebuie să mă concentrez pentru meciul următor. Mă simt foarte bine şi sunt foarte fericită”.

În meciul din etapa a treia a Grupei Roşii, Simona Halep o întâlneşte pe Ana Ivanovici.  Halep este doar a opta jucătoare din circuitul profesionist care a reuşit să o învingă pe Serena Williams într-un set la zero.

Luni, 20 octombrie

Site-ul WTA a scris luni că Simona Halep a avut un debut electric la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu premii totale de 6,5 milioane de dolari la dublu şi simplu.  Jucătoarea noastră s-a impus în prima zi cu 6-2, 6-3, în 69 de minute, în faţa canadiencei Eugenie Bouchard. Partida a contat în etapa întâi a Grupei Roşii.

La finalul meciului Simona Halep a declarat: “am jucat foarte bine. Sunt foarte fericită că mi-am regăsit jocul. Am reuşit câteva puncte câştigătoare, aşa că sunt foarte fericită. Îmi place acest turneu şi sper că şi spectatorii s-au bucurat de el. Eugenie este o sportivă de top şi va ajunge o mare jucătoare! Înseamnă mult să am prietenii şi familia alături de mine. De asemenea, sunt prezenţi şi fanii care anul trecut au fost alături de mine la Sofia. Mulţumesc şi echipei mele care mă susţine mereu!”, conform digisport.ro.
În celălalt meci din grupă, Serena Williams a dispus de Ana Ivanovici cu 6-4, 6-4.

Miercuri, Simona Halep va juca împotriva Serenei Williams, iar Ana Ivanovici o va întâlni pe Eugenie Bouchard.
Marţi se dispută partidele din Grupa Albă. Vor juca Maria Sharapova – Caroline Wozniacki și Petra Kvitova – Agnieszka Radwanska.

Sursa foto: digisport.ro

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles