Sute de copii bolnavi din cauza virozelor!

gripa

Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este plină de copii bolnavi. Chiar dacă au o simplă viroză sau o pneumonie aceştia necesită o îngrijire adecvată, pentru că virusul ce cauzează aceste boli este foarte puternic în acest sezon, au declarat medicii specialişti. Zilnic între 5 şi 20 de copii trec pragul spitalului, pentru a fi internaţi sau pentru a beneficia de un consult medical. Schimbările bruşte de temperatură şi imunitatea scăzută sunt principalele cauze care duc la îmbolnăvire, a declarat şeful secţiei de Pediatrie, Aurel Gavra.

Simptomele principale ale virozei sunt: febra înaltă, care depăşeşte întotdeauna 38 de grade Celsius, secreţii nazale abundente, tuse iritativă, dureri musculare şi articulare generalizate, cefalee, stare de oboseală şi slăbiciune. În virozele banale lipseşte febra, dacă nu sunt complicaţii, starea generală nu e alterată şi nu apar durerile musculare. În toată această perioadă, ritmul cardiac trebuie atent monitorizat de către bolnav sau de către familie.

Virozele respiratorii sunt infecţii acute ale complexului bronhie terminală – alveolă, având drept consecinţă alterarea schimburilor de gaze la nivelul membranei alveolocapilare, având ca urmare oxigenarea deficitară a întregului organism. Aceste infecţii apar mai ales în timpul toamnei şi în primele luni ale primăverii, fiind mai frecvente la copii cu vârste sub 2 ani, incidenţă maximă fiind la vârsta de 6 luni.

(Daiana Roşca)

Cele mai citite

Related Articles