ce hunedoara

Luni după amiază, peste 200 de sindicalişti de la Complexul Energetic Hunedoara și de la mai multe sindicate din filiala judeţeană Cartel Alfa Hunedoara au participat la un miting de protest, organizat în faţa sediului Prefecturii din Deva.

Reprezentanții Sindicatului „Muntele”, din Valea Jiului, au solicitat modificarea Legii dialogului social şi includerea Complexului Energetic Hunedoara în strategia energetică la nivel naţional.

Este al doilea mitingul de protest desfăşurat sub lozinca „Hunedoara suntem noi” după cel care a avut loc la Petroșani în luna august.

Protestatarii au adus cu ei pancarte prin care cereau autorităţilor preluarea cantităţii de cărbune extrase din minele Văii Jiului şi sprijinirea sectorului energetic.

Sindicaliştii au înaintat o listă de revendicări către Prefectura Hunedoara şi Guvern, prin care solicită introducerea producătorilor de energie electrică pe huilă în strategia energetică elaborată la nivel naţional, eliminarea taxelor speciale pe stâlp şi regândirea politicilor economice în domeniul energiei.

De asemenea, protestatarii au cerut ca Guvernul să se adreseze Comisiei Europene pentru a primi permisiunea acordării unor ajutoare de stat către Complexul Energetic Hunedoara.

Sursa: RRA