[AUDIO] RCM UV Timişoara pierde acasă cu Steaua, dar şi-a îndeplinit prima parte a obiectivului

rcm timisoaraSteaua Bucureşti a câştigat, sâmbătă, meciul cu RCM Universitatea de Vest Timişoara, disputat în Banat, cu scorul de 19-18 (14-6 la pauză pentru roş-albaştrii) în ultima etapă a Play-Off-ului SuperLigii CEC Bank la rugby şi are şanse mari să joace semifinala cu CSM Ştiinţa Baia Mare pe stadionul din complexul Ghencea.

Pe arena ”Gheorghe Răşcanu” din Timişoara, într-o încleştare aprigă, bucureştenii au obţinut victoria datorită determinării şi jocului bun per ansamblu făcut de compartimentele echipei, în timp ce replica ”studenţilor” de pe malurile Begăi nu s-a ridicat la nivelul unei campioane en-titre decât poate în ultimele minute ale întâlnirii. De altfel, antrenorul RCM, Chester Williams, a trimis în teren o formaţie compusă din mulţi jucători care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în actualul sezon, destui titulari, printre care Vali Calafeteanu sau Stelian Burcea, regăsindu-se pe banca de rezerve.

Steliştii au început meciul în forţă şi au pus primele 3 puncte pe tabela de marcaj în minutul 5, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu. Prima acţiune mai închegată a gazdelor a venit în minutul 8, când timişorenii au presat în 22-ul advers, însă fără un rezultat concret. Mai mult, tot bucureştenii au reuşit să înscrie, în minutul 13 Ionel Cazan izbutind un eseu, care nu a fost transformat de Vlaicu. Conduşi cu 8-0, bănăţenii au încercat să revină în joc şi au pus primele puncte pe tabela de marcaj în minutul 16, printr-o lovitură de pedeapsă fructificată de Gabriel Conache, acelaşi Conache reuşind, în minutul 26, un dropgol spectaculos şi reducând diferenţa la două puncte. Nu a fost decât un ”foc de paie”, ”militarii” preluând din nou iniţiativa şi obţinând alte două lovituri de penalizare până la finele primelor 40 de minute, ambele transformate de Vlaicu, astfel încât la pauză scorul a fost 14-6 pentru roş-albaştrii.

Repriza a doua a început tot cu oaspeţii mult mai motivaţi, declanşând atacuri rapide, şi cu gazdele în defensivă, apărându-se cu disperare şi încercând contraatacuri tăioase, care însă nu s-au finalizat în special din cauza ”bâlbelor” şi greşelilor de mânuire a balonului. Rezultatul: un nou eseu reuşit de Steaua, netransformat, iar la jumătatea celui de-al doilea mitan tabela de marcaj indica un neverosimil 19-6 pentru jucătorii din Ghencea.

Încurajaţi frenetic de cei peste 1.000 de spectatori prezenţi în tribune, timişorenii au încercat să reducă din diferenţă, iar ultimele 10 minute ale partidei s-au jucat exclusiv în terenul bucureştenilor. Ţinând sub asediu buturile steliştilor, RCM a beneficiat de trei tuşe succesive, transformate în moluri rulante, în urma unei astfel de acţiuni Gabi Conache reuşind primul eseu pentru ”studenţi”, însă tot el a ratat transformarea şi cu doar două minute înainte de fluierul final tabela de marcaj indica 19-11 pentru ”militari”. Finalul a fost unul dramatic, timişorenii beneficiind, în ultimele secvenţe ale disputei, de un eseu de penalizare în urma unor infracţiuni succesive în joc ale bucureştenilor, Conache a reuşit transformarea eseului iar scorul final a fost 19-18 pentru Steaua Bucureşti.

Sâmbătă seara se va disputa şi ultima partidă din Play-Off, la Constanţa, RCJ Farul primind vizita vice-campioanei CSM Ştiinţa Baia Mare.Sursa:Agerpres

Ascultaţi mai jos declaraţia jucătorului timişorean Gabriel Conache, consemnată de Mihai Junea:

De același autor

Related Articles