Bucureştiul marchează 555 de ani de la atestarea sa documentară

555anibucuresti

Unul dintre cele mai mari spectacole ale anului din Capitală va avea loc astăzi, chiar de Ziua Bucureştiului.

De la ora 20:00, în Piaţa Constituţiei, “Revoluţia Muzicii Uşoare Româneşti” va readuce în atenţia publicului generaţii diferite de artişti, care vor interpreta melodii româneşti de succeş lansate acum câteva decenii, dar şi hituri noi.

Pe scenă vor urca numeroşi artişti, printre care Corina Chiriac, Cristi Minculescu, Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, Ştefan Bănică Jr.

Două ore mai devreme, de la 18:00,  în suita manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului, va avea loc, în Parcul Cişmigiu, celebra bătaie cu flori, ce aminteşte de unul dintre evenimentele inedite ale perioadei interbelice, “bătaia cu flori de la Şoseaua Kiseleff”.

5 show-uri a câte 5 minute şi 55 de secunde

Cu o oră înainte de miezul nopţii, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant pe care se va proiecta un spectacol multimedia 3 D, unic în Europa, potrivit organizatorilor de la Primăria Generală a Capitalei.

Vor fi proiectate cinci show-uri a câte cinci minute şi 55 de secunde, pe faţada Casei Poporului, totul prezentat de echipe de artişti din Franţa, Cehia, Polonia, Ungaria şi România.

Proiectul presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme şi culori suprafaţa clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza şi reinterpreta aria gigantică a construcţiei.

Astfel, “relieful” Casei Poporului va deveni scena unui spectacol dinamic de suneţ culoare şi lumină.

Cinci show-uri, cinci minute, 55 de secunde – toate aceste cifre fac trimitere la evenimentul amplu în care se înscrie spectacolul şi anume, împlinirea a 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştilor.

Restricţii de circulaţie

Pe bulevardele Libertăţii şi Unirii, vor fi impuse restricţii de circulaţie, de la ora 20:00 până mâine, la ora 10:00.

Bucureştiul marchează, la acest sfârşit de săptămână, 555 de ani de la atestarea sa documentară.

Au loc, în fiecare zi, petreceri în aer liber, târguri, expoziţii, spectacole şi parade ale costumelor de epocă.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles