Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi doar la Reşiţa

bursa locuri munca 8

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin va organiza în 26 septembrie, începând cu ora 9, bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. În acest an, târgul va avea loc la Reşiţa, la universitatea Eftimie Murgu. Până la această dată au confirmat participarea 6 agenţi economici care oferă 20 locuri de muncă, unul singur pentru absolvenţii cu studii superioare, în meseria de inginer electrotehnic. Meseriile în care absolvenţii fără studii superioare vor avea posibilitatea să ocupe un loc de muncă sunt : electrician, casier, manipulant marfă, operator vânzări, lucrător comercial, vânzător, sef magazin, recepţioner marfă, ospătar, confecţioner îmbrăcăminte şi muncitor necalificat în confecţii.
Firmele care doresc să participe pot să-şi depună oferta la sediul AJOFM din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17 sau la punctele de lucru din judeţ.
Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ că pot primi, lunar, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent, suma de:
– 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
– 600 lei, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
– 750 lei, pentru absolvenţii de învăţământ superior.
Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus, pentru 18 luni.
De aceste stimulente financiare beneficiază angajatorii care încadrează absolvenţi care, la data absolvirii studiilor, nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu, precum şi cei care încadrează absolvenţi de studii superioare care nu au promovat examenul de licenţă. În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
Angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor încadraţi în condiţiile de mai sus cel puţin 18 luni.
În această perioadă, absolvenţii pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condiţiile legii, ale căror costuri pot fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.De asemenea, angajatorii care menţin raporturile de muncă sau de serviciu şi după cele 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relaţii, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuţiilor sociale datorate pentru aceste persoane şi virate conform legii. Acesta se virează, la cerere, angajatorilor care nu înregistrează debite provenind din neplata contribuţiilor sociale.

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles