rechizite

Cu o săptămână înainte de începerea şcolii, rechizitele sunt din ce în ce mai scumpe, iar buzunarele părinţilor… mai mult goale. Părinţii care au mai mulţi copii sau cei cu bani mai puţini studiază atent preţurile şi aleg ce este mai ieftin. Sunt puţini cei care mai ţin cont de calitate sau de marcă şi majoritatea cumpără doar ce găsesc la ofertă. Daiana Roşca a stat de vorbă cu părinţii reşiţeni şi a aflat cât sunt dispuşi să cheltuie pentru noul an şcolar.

 Şi vânzătorii recunosc că în acest an distribuitorii de rechizite au mărit preţurile, iar acest fapt îi cam ţine la distanţă pe cumpărătorii care încă nu se încumetă să calce pragul librăriilor.

În librării, caietele simple sunt şi cele mai ieftine: 0,79 lei bucata. Cu acelaşi număr de file, caietele cu Barbi, Spiderman, Hello Kitty şi alte personaje de desene animate costă de trei ori mai mult.

Rechizite de peste 300.000 de lei vor ajunge în această toamnă la elevii nevoiaşi din Caraş-Severin. Inspectoratul Şcolar Judeţean a început deja  distribuirea celor  peste 8400 de pachete cu rechizite. Pentru clasa pregătitoare  sunt 1118 pachete, pentru clasa întâi vor fi repartizate 686, iar pentru gimnaziu aproximativ 6000 de pachete. Pentru a beneficia de această facilitate venitul pe membru de familie trebuie să fie sub 120 de lei.