inundatii 1

La Prefectura Timiş au fost prezentate astăzi rapoartele de evaluare a pagubelor produse de inundațiile de săptămâna trecută. În cadrul şedinţei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul Eugen Dogariu s-a menţionat că în Timiş au fost distruse complet 5 imobile, iar alte 9 sunt în pericol de prăbuşire. 124 de locuinţe au fost avariate şi au fost afectate de inundaţii străzi pietruite pe o lungime de 12 km. La nivelul judeţului au fost avariate 116 podeţe, iar culturile agricole au fost afectate  pe o suprafață de 8189 de hectare.
Evaluarea pe localități:
Șemlacu Mare – 2 imobile în pericol de prăbuşire, 5 imobile avariate, o anexă distrusă şi 6 anexe avariate.
Şemlacu Mic – Imobile distruse = 4, imobile în pericol de prăbuşire = 3, imobile avariate = 17, anexe distruse = 5, anexe avariate = 16, anexe în pericol de prăbuşire = 6
Gătaia – Imobile distruse = 1, imobile în pericol de prăbuşire = 2, imobile avariate = 79, anexe avariate = 71, plus 5 km de străzi pietruite
Pe unitatea administrativă Jamu Mare:
localitate Ferendia – un imobil avariat;
localitatea Gherman – doua imobile avariate,
plus 32 podețe (în localitățile Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman) și 5,33 km străzi pietruite (în localitățile Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman)
În Denta – imobile avariate = 18, imobil în pericol de prăbușire – 1, anexe avariate = 37, anexe în pericol de prăbușire = 2, plus 2 km de străzi pietruite afectate de inundații.
În localitatea Rovinița Mare – imobile avariate = 2, imobil în pericol de prăbușire – 4, anexe avariate = 2, anexe în pericol de prăbușire = 6.
În Moravița – 84 podețe avariate.
În ceea ce privește culturile agricole, la nivelul unității administrative Gătaia (localitatea Gătaia și satele aparținătoare),acestea au fost afectate pe o suprafață de 1933 hectare, la unitatea administrativă Moravița pe 1888 hectare, iar la unitatea administrativă Jamu Mare 4368 hectare.

Au fost prezentate și pagubele de pe drumurile județene din Timiș (în zona localităților Gătaia, Rovinița Mare și Percosovo), urmând să fie calculate și sumele necesare pentru remedierea lor.
Totodată, au fost prezentate și lucrările de investiții pe care este necesar să le facă Administrația Bazinală de Apă Banat.

(Sebastian Dragomir)