accidentat-599x475Două accidente rutiere cu victime au avut loc în ultimele ore pe DN 66, în judeţul Hunedoara. Un şofer de 54 de ani s-a rănit grav după ce a intrat cu maşina într-un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. Accidentul a avut loc în localitatea Batiz. Pe acelaşi drum, între Simeria şi Călan, un tânăr din Gorj a ieşit în această dimineaţă cu maşina în afara carosabilului, accidentându-se grav. În urma evenimentului, a fost rănit şi un pasager. Ambele accidente au avut loc pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu:

„În data de 28.07.2014, la ora 22:25, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din satul Săuleşti, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, în localitatea Batiz, din direcţia Simeria spre Călan, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto în vârstă de 54 de ani”.

Cel de-al doilea accident a avut loc în această dimineaţă la ora 01:15. „Un conducător auto în vârstă de 21 de ani, din satul Murgeşti, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, în localitatea Batiz, din direcţia Călan spre Simeria, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil umed) într-o curbă la dreapta şi a pierdut controlul volanului, răsturnându-se. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi rănirea uşoară a unui pasager în vârstă de 21 de ani, din localitatea Turceni, judeţul Gorj”, a menţionat subcomisarul Bogdan Niţu.

(Sebastian Dragomir)