bebe5Pictorul reşiţean Iulian Vitalis Cojocariu, un nume de referinţă în arta plastică românească, a trecut astăzi la cele veşnice după o lungă şi grea suferinţă. Cunoscut publicului sub numele de Bebe Cojocariu, artistul a fost protagonistul a nenumărate expoziţii din ţară şi de peste hotare, lucrările sale fiind expuse în mari muzee şi colecţii private din întreaga lume. De remarcat este că, după ce zeci de ani, Bebe Cojocariu a fost recunoscut drept un maestru al griurilor, în ultimii ani, de când o pareză l-a obligat să folosească o singură mână, paleta i s-a înviorat brusc, artistul folosind cu multă forţă şi curaj culori saturate. Ultima expoziţie de artă vizuală, a maestrului cărăşan a avut loc pe 24 iulie la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, şi a fost realizată alături de fiica sa, Ioana Cojocariu, rezidentă în Suedia. Despre via’a şi arta creatoare a artistului plastic Iulian Vitalis Cojocariu, autorul Vasile Bogdan din Timişoara, a lansat pe 27 februarie, la Librăria “Semn de carte” din Reşiţa, cea de-a doua ediţie a lucrării „Paznicul cerului”. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Iulian Vitalis Cojocariu s-a născut în 10 ianuarie 1939 la Vârciorova, judeţul Caraş-Severin ;i a studiat la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara. Bebe Cojocariu a fost din 1972 membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Căteva gânduri despre unul din cei mai prolifici artişti plastici ai Banatului a exprimat pentru Radio România Reşiţa, preşedintele Uniunii artiştilor plastici- filiala Reşiţa, Ion Bobeică: