Petrolul Ploieşti a reuşit o victorie de palmares, dar părăseşte Europa League

Petrolul-SwanseaPetrolul Ploieşti a părăsit cu capul sus competiţia de fotbal Europa League, după ce a învins formaţia galeză Swansea City cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Ilie Oană”, în manşa a doua a fazei playoff.
Petrolul, care avea şanse minime de calificare în grupe după eşecul categoric din tur, 1-5, a reuşit o victorie de palmares, prin golurile marcate de Njongo Priso (73) şi Hamza Younes (83), respectiv Roland Lamah (74).

Petrolul a făcut un joc agresiv, determinat, dar nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii clare de gol în prima repriză a partidei cu formaţia galeză Swansea City, reprezentantă a Angliei, după ce a câştigat Cupa Ligii. Prima şansă notabilă a fost foarfeca lui Younes din marginea careului mare (30), care a trecut puţin peste transversală. Tot tunisianul a irosit o ocazie uriaşă în finalul primei reprize, mingea reluată de el în min. 44, fiind respinsă de pe linia porţii de către Britton.

Echipa lui Contra a început excelent repriza secundă şi Filipe Teixeira a şutat la colţul scurt, dar Tremmel a respins în bară (46). Guilherme l-a întrebuinţat şi el pe portarul german (50), din lovitură liberă, dar şi galezii au avut o mare ocazie de gol, pe contraatac, prin Donnelly, al cărui şut-centrare a fost deviat în bară de Geraldo Alves (52). Apoi, Bornescu a salvat golul în min. 64, la mingea trimisă de Pablo. Portarul Petrolului a fost din nou providenţial în faţa lui Donnelly (70). Hoban a ratat şi el golul în min. 72, din poziţie excelentă.

Petrolul a reuşit să deschidă scorul prin camerunezul Njongo Priso (73), rămas singur cu portarul, după o pasă excelentă a lui Guilherme: 1-0. Pentru Priso a fost primul gol sub tricoul ”găzarilor”. Din păcate, oaspeţii au egalat un minut mai târziu, la o neatenţie a apărării petroliste, prin Roland Lamah (74): 1-1.
Câştigătoarea Cupei României a trecut din nou la conducere în min. 83, când Younes a fructificat cu capul centrarea lui Guilherme: 2-1.
Tunisianul a mai avut o şansă notabilă în min. 88, dar a tras alături de poartă. Meciul s-a încheiat cu ratări uriaşe ale lui Hoban, care nu a nimerit poarta din careu (90+3, 90+4).
Ambele echipe au terminat meciul în zece jucători, după ce Britton a fost eliminat, iar Younes s-a accidentat.

Rămasă şi fără atacantul Gheorghe Grozav, transferat la Terek Groznîi, după ce îl pierduse pe congolezul Jeremy Bokila, Petrolul a reuşit un succes care salvează onoarea, în faţa unei formaţii valoroase, chiar dacă antrenorul Michael Laudrup nu i-a adus în România pe Jonjo Shelvey şi Wilfried Bony, iar Vorm şi Routledge au fost doar rezerve.

Caseta tehnică:
Petrolul Ploieşti – Swansea City 2-1 (0-0)
Au marcat: Njongo Priso (73), Hamza Younes (83), respectiv Roland Lamah (74).
Ploieşti, stadion ”Ilie Oană”: 12.592 spectatori
Europa League – playoff (manşa a II-a)
În tur: 1-5

Au evoluat echipele:
Petrolul: 23. Mircea Bornescu – 2. Jean Sony Alcenat, 3. Geraldo Alves, 15. Ovidiu Hoban, 21. Guilherme – 5. Sony Mustivar (căpitan; 52. Romário Pires, 66), 91. Pablo De Lucas (80. Filipe Teixeira, 46) – 20. Njongo Priso, 9. Hamza Younes, 8. Damien Boudjemaa – 99. Ferebory Dore (10. Abel Camará, 46). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Peterson Pecanha – 16. Alexandru Benga, 32. Sebastian Achim.
Swansea: 25. Gerhard Tremmel – 22. Angel Rangel, 4. Chico Flores, 2. Jordi Amat, 33. Ben Davies – 11. Pablo Hernández (14. Roland Lamah, 67), 7. Leon Britton (căpitan), 20. Jonathan De Guzmán (17. Ki Sung-Yong, 61), 24. Alejandro Pozuelo – 9. Michu (21. José Canas, 77) – 41. Rory Donnelly. Antrenor: Michael Laudrup.
Rezerve neutilizate: 1. Michel Vorm – 16. Garry Monk, 29. Ashley Richards, 15. Wayne Routledge.

Arbitru: Michael Koukoulakis; arbitri asistenţi; Dimitrios Saraidaris, Christos Baltas; arbitru de rezervă: Stavros Tritsonis (Greci)
Delegat UEFA: Joël Wolff (Luxemburg), observator UEFA pentru arbitri: Jorn West Larsen (Danemarca)
Cartonaşe galbene: Mustivar (12), Priso (14), Amat (45+1), Tremmel (54), Britton (70, 87), Pozuelo (84), Chico (87).
Cartonaş roşu: Britton (88).Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles