3 sirieni perseverenţi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Sânnicolau Mare au reţinut noaptea trecută, trei sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Aceştia se află la a doua încercare de acest gen, în mai puţin de o lună. De această dată, sirienii, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 ani, au fost depistaţi în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş, spune că cele trei persoane sunt toţi bărbaţi şi au declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. „Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în Germania. Cei trei bărbaţi au mai fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră timişeni în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în 27.06.201. La aceea dată celor trei li s-au întocmit lucrări penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi au fost predaţi autorităţilor competente pentru a fi luate măsurile legale ce se impun”, a menţionat Mihaela Leş.
Şi de această dată, călătoria le-a fost întreruptă, sirienii fiind cercetaţi pentru infracţiunea de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

(Sebastian Dragomir)
Foto: ITPF Timişoara

Cele mai citite

Related Articles