ponta

Premierul insistă că medicii nu trebuie încadraţi ca funcţionari publici după ce preşedintele a trimis înapoi în Senat legea care stipula scoaterea lor din această categorie.
Premierul Victor Ponta insistă că medicii nu trebuie încadraţi ca funcţionari publici, după ce ieri preşedintele Traian Băsescu a respins şi a trimis înapoi în Senat legea care prevedea scoaterea lor din această categorie.
Prim-ministrul a susţinut aseară la postul România TV că următorul pas pe care îl susţine este ca spitalele să nu mai fie instituţii bugetare în sensul clasic şi că a discutat deja acest aspect cu ministrul sănătăţii.
Preşedintele Traian Băsescu apreciază că ar trebui evitată diminuarea răspunderii penale a medicilor şi că nu ar trebui subminate eforturile de combatere a corupţiei.
Traian Băsescu a mai precizat că această modificare a legii contravine recomandărilor Comisiei Europene privind Programul naţional de reformă pentru 2014.
Codul Penal defineşte funcţionarul public drept orice persoană care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu.

Sursa: RRA