[AUDIO] Intemperiile din ultimile zile fac pagube însemnate crescătorilor de animale. Peste 200 de oi au fost omorâte de fulger

oiaÎn urma vijeliilor, cu ploi torenţiale, tunete şi fulgere, înregistrate în ultimele zile, la una din stânele din Munţii Ţarcu, peste 200 de oi dintr-o turmă comună, a mai multor crescători de animale din Buchin, au fost lovite de trăsnet şi omorâte pe loc. În acest caz DSVSA Caraş-Severin a deschis o anchetă constatatoare. Mai multe informaţii, despre incident, am aflat de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Radu Tătaru:

La acel loc din munte, denumit de săteni “la Brusture”, nu se poate ajunge cu niciun mijloc de transport pentru a fi ridicate cadavrele ovinelor, un impediment destul de serios pentru proprietarii acestora. Conform procedurilor sanitare, în astfel de situaţii, cadavrele animalelor trebuie incinerate şi îngropate la faţa locului. Radu Tătaru explică:

Până la sfârşitul acestei săptămâni, factorii de decizie, Primăria Buchin, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi DSVSA Caraş-Severin, vor finaliza ancheta constatatoare. Ce presupune acest lucru, am aflat de la medicul Radu Tătaru:

În urma incidentului de pe munte, ciobanii au scăpat teferi, iar proprietarii ovinelor aveau animalele asigurate. Când vor fi însă despăgubiţi rămâne de văzut…

De același autor

Related Articles