Swansea City – Petrolul Ploieşti 5-1, în playoff-ul Europa League

Swansea - Petrolul 5-1Swansea City a surclasat pe Petrolul Ploieşti cu 5-1 (3-0), joi seara, 22 august, în prima manşă a playoff-ului Europa League la fotbal, pe ”Liberty Stadium” din Swansea.
Wayne Routledge (14, 25), Michu (22), Pecanha (58, autogol) şi Alejandro Pozuelo (71) au marcat pentru galezi, golul de onoare al Petrolului fiind semnat de Gicu Grozav (87).
Debutul partidei a fost unul destul de echilibrat, fără ocazii la cele două părţi, dar lucrurile s-au schimbat după primul sfert de oră, galezii reuşind să puncteze de trei ori în decurs de numai 11 minute. Swansea City a deschis scorul în min. 14, când Shelvey a centrat excelent în careu, iar şutul lui Wayne Routledge a fost deviat nefericit de Hoban în propria poartă. Echipa lui Laudrup şi-a majorat avantajul în min. 22, când Shelvey a centrat din nou excelent, Pecanha a respins mingea reluată de Pablo, iar Michu a fost pe fază a trimis balonul în plasă: 2-0. Routledge a ridicat scorul la unul de forfait (25), marcând din plonjon la centrarea lui Pablo, în urma unui contraatac: 3-0. Petrolul nu a arătat nimic în ofensivă şi s-a clătinat în alte rânduri în apărare, dar Routledge (30 – mingea a şters bara transversală) şi Bony (42) au ratat ocazii mari.
Swansea a început în forţă şi repriza secundă, cu o bară a lui Bony (47), care s-a desprins uşor de Geraldo. Pablo a ameninţat şi el poarta lui Pecanha, mingea trecând razant cu transversală (50). Michu l-a imitat în min. 53. Apoi, în min. 58, scorul a devenit 4-0 pentru gazde, după ce Wilfried Bony a reluat centrarea lui Michu cu capul, iar portarul Pecanha a scăpat balonul plasă. Swansea a marcat al cincilea gol prin Alejandro Pozuelo (71), angajat de Michiu, la o fază în care apărarea Petrolului nu a avut reacţie. Primul şut pe poartă al Petrolului a venit în min. 83, când a şutat Camara, fără probleme pentru Vorm. Petrolul a reuşit, în cele din urmă, golul de onoare, prin Gicu Grozav, care a avut o reuşită de senzaţie, din foarfecă (87), după o centrare a lui Guilherme.
Echipa lui Contra a avut perioade foarte slabe în acest meci, în care Swansea ar fi putut să mai marcheze şi alte goluri. Manşa secundă va avea loc la Ploieşti, pe 29 august, iar Petrolul nu poate spera la mai mult decât o victorie de palmares.

Au evoluat echipele:    
Swansea City: 1. Michel Vorm – 22. Angel Rangel, 6. Ashley Williams (căpitan; 2. Jordi Amat, 71), 4. Chico, 3. Neil Taylor – 11. Pablo Hernández, 7. Leon Britton, 8. Jonjo Shelvey (20. Jonathan De Guzmán, 69), 15. Wayne Routledge (24. Alejandro Pozuelo, 61) – 9. Michu, 10. Wilfried Bony. Antrenor: Michael Laudrup.
Rezerve netuilizate: 25. Gerhard Tremmel – 29. Ashley Richards, 21. José Canas, 14. Roland Lamah.
Petrolul: 1. Peterson Peçanha – 32. Sebastian Achim, 3. Geraldo Alves, 16. Alexandru Benga, 21. Guilherme – 15. Ovidiu Hoban (10. Abel Camará, 46), 5. Sony Mustivar (căpitan), 80. Filipe Teixeira – 8. Damien Boudjemaa (20. Njongo Priso, 58), 7. Gheorghe Grozav – 9. Hamza Younes (99. Ferebory Dore, 58). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 23. Mircea Bornescu – 52. Romário, 91. Pablo De Lucas.
Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Tihon Kalughin, Anton Averianov; arbitru de rezervă: Maksim Laiuşkin (toţi din Rusia)
Delegat UEFA: Thomas Weyhing (Germania), observator UEFA pentru arbitri: Juan Antonio Fernandez Marin (Spania)
Cartonaşe galbene: Geraldo (69). Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles