săptămâna naţională a voluntariatului

Săptămâna Națională a Voluntariatului, ce se desfășoară în acest an în perioada 12 – 18 mai, este un eveniment național anual care are loc in fiecare primăvară, aflat la cea de-a treisprezecea ediție, menit sa mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbătorii împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor. Promovarea activităților de voluntariat, plantare de arbori și flori, întreținerea spațiilor verzi, a parcurilor și a zonelor adiacente malurilor de râuri; acțiuni cu și pentru copii, marcarea traseelor turistice și ecologizarea zonelor des frecventate de turiști, sunt doar o mică parte a numeroaselor acțiuni intreprinse de voluntari, atât la nivel național cât și local și regional.[poll=”114″]

Sursa foto:www.imparte.ro

Organizaţia Salvaţi copii din municipiu invită tinerii şi adulţii de la ora 15 şi 30 de minute în Centrul Civic la o porţie de mişcare în aer liber. Această acţiune face parte din cadrul Săptămânii Naţională a Voluntariatului, ce a juns în acest an la cea de a 13 ediţie. Manifestare se desfăşoară sub sloganul recreează-te prin voluntariat şi încearcă să-i implice pe cei interesaţi în tot felul de acţiuni pozitive. Această săptămână de dicată voluntarilor se va încheia în 15 mai cu o sesiune de fotografii.

Centrul de tineret Mansarda Reşiţa a primit ieri într-un cadru festiv 50 de elevi ai Colegiului Național Traian Lalescu Reşiţa. Tinerii voluntari ai Centrului de Voluntariat Reşiţa le-au explicat elevilor ce înseamnă voluntariatul, cât este de important pentru dezvoltarea personală, le-au împărtăşit din experienţa lor de până acum, au identificat şi experimentat împreună cu ei o serie de activităţi de voluntariat potrivite pentru vârsta copiilor. Elena Şelariu a stat de vorbă cu o parte din voluntarii care îşi desfăşoară activitatea la Centrul Mansarda:

[Daiana Roşca] şi [Elena Şelariu]