[AUDIO] Viteza ucide!

 Viteza ucideUn tânăr de 26 de ani a decedat ieri, şi doi minori de 9 respectiv 17 ani au fost grav răniţi într-un accident rutier produs pe DN 6, între localităţile Domaşnea şi Cornea. Din cercetările făcute, de echipajul de poliţie prezent la faţa locului, rezultă că accidentul a fost produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Tânărul care conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Timiş, într-o curbă deosebit de periculoasă, la dreapta, semnalizată corespunzător, în condiţii de ploaie torenţială a acvaplanat. În acel moment autoturismul condus de acesta a intrat pe contrasens în coliziune cu o altă maşină, înmatriculată în judeţul Dolj, care circula regulamentar. Din cea de a doua maşină doi minori au fost grav răniţi şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Municipal din Caransebeş. Din constatările efectuate, victima de 9 ani, care se afla pe bancheta din spate nu purta centura de siguranţă. Tânărul se grăbea să ajungă la părinţi, în localitatea Pârvova, din judeţul Caraş-Severin, dar, în schimb, a ajuns la morga spitalului din Caransebeş. Acesta mai avea de parcurs aproximativ 20 – 25 de km până la destinaţie. Din fericire, rănile cu care s-au ales minorii nu le pun viaţa în pericol.
Poliţia a întocmit dosar penal pentru a se stabili cauzele exacte care au dus la producerea evenimentului rutier, în cauză fiind vorba de omor din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Şeful poliţiei Rutiere Caraş-Severin, comisar şef Decebal Davidoiu, recomandă folosirea centurilor de siguranţă, chiar şi pe bancheta din spate a unei maşini, dacă autoturismul este dotat cu asemenea măsuri de prevenţie. De asemenea şi adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi de drum, pentru că acestea fac diferenţa dintre viaţă şi moarte:

De același autor

Related Articles