New Image

La malul mării, sărbătoarea cărţii e în toi. După numai trei zile de la deschidere, Târgul Gaudeamus Mamaia, organizat de Radio România a înregistrat un record de vizitatori faţă de ediţia de anul trecut. Cea de a cincea ediţie a târgului continuă astfel să atragă amatorii de lecturi estivale. Cărţi bune pentru toate gusturile, oferte speciale, evenimente captivante şi prietenoase îi aşteaptă, în continuare, pe amatorii literaturii de calitate, până joi, 15 august pe faleza din faţa Radio Vacanţa. Programul de vizitare al târgului este zilnic, între orele 16.00 şi 23.00, iar intrarea este liberă.

Poliţia Gaudeamus şi-a intrat deja în atribuţii şi patrulează non-stop plaja din Mamaia în căutarea celor care citesc, pentru a-i „pedepsi”, în mod simbolic, pe măsura gravităţii faptelor, cu cărţi şi premii surpriză, oferite de către organizatorii târgului.

Cititorii care doresc să contribuie prin donaţii la proiectul “Cărţile se întorc acasă” sunt aşteptaţi să aducă la Târgul Gaudeamus volumele de care nu mai au nevoie şi pe care doresc să le dăruiască celor care nu şi le pot permite altfel. Fondul de carte colectat în primele două zile ale târgului a ajuns deja, prin generozitatea publicului, la aproximativ 500 de volume.