RCM Universitatea de Vest Timişoara este liderul autoritar al playoff-ului SuperLigii de rugby

0.RUGBY:STEAUA BUCURESTI-RCMU TIMISOARA 23-17,PLAY OFF SUPERLIGA CEC BANK (19.08.2012)Campioana en-titre RCM Universitatea de Vest Timişoara a învins, sâmbătă, vice-campioana CSM Ştiinţa Baia Mare cu 26-6 (12-6 la pauză), într-un meci contând pentru etapa a doua a SuperLigii CEC Bank la rugby, faza Play-Off, disputat pe stadionul ”Gheorghe Răşcanu” din municipiul de pe Bega.

Meciul nu a fost unul foarte spectaculos, miza fiind şi destul de mare, ambele echipe dorindu-şi victoria şi toate punctele puse în joc, dar lipsa spectacolului a fost compensată de ambiţia, determinarea şi dăruirea celor 30 de jucători de pe teren.

Prima repriză a început într-o uşoară notă de dominare a oaspeţilor care au încercat să ”preseze” buturile adverse, însă a fost suficientă cursa timişoreanului Cătălin Fercu din minutul 6, încheiată cu un eseu reuşit de Stephen Shannan, şi transformat de Vali Calafeteanu, pentru ca tot cursul jocului să se schimbe.

Mobilizaţi de cele 7 puncte puse pe tabela de marcaj destul de repede şi încurajaţi de cei peste 1.000 de spectatori din tribunele stadionului, gazdele au luat cu asalt terenul advers şi au mai avut încă două ocazii mari de eseu în prima jumătate a primului mitan, doar ”bâlbâielile” în mânuirea balonului făcând ca acest lucru să nu se întâmple. În minutul 18, tot după un sprint aproape ca la atletism a lui Cătălin Fercu, timişorenii au izbutit al doilea eseu al meciului, transformarea fiind însă ratată de Calafeteanu. Acelaşi Calafeteanu a ratat, în minutul 21, o lovitură de pedeapsă, pentru ca numai după 5 minute, oaspeţii să reducă din diferenţă prin Daniel Clarke, care a fructificat o lovitură de penalitate acordată ”zimbrilor”. Pe finalul primelor 40 de minute, maramureşenii au insistat mai mult în atac, având posibilitatea marcării unui eseu, însă apărarea ”studenţilor” timişoreni şi-a făcut din plin datoria. Scorul la pauză a fost de 12-6 pentru RCM Universitatea de Vest, asta deoarece tot sud-africanul Clarke a mai adus 3 puncte pentru ”zimbrii” maramureşeni dintr-o lovitură de penalitate.

Repriza a doua a fost începută în forţă de bănăţeni, şi la doar două minute de la reluarea meciului, după un slalom de vreo 25-30 metri printre fundaşii adverşi, Cătălin Fercu a reuşit o ”încrucişare” spectaculoasă cu Paula Fakavainga Kinikinilau, acesta din urmă marcând al treilea eseu pentru RCM, Calafeteanu reuşind transformarea, scorul ajungând 19-6 pentru campioana en-titre.

Treptat, meciul a crescut în intensitate, băimărenii încercând să revină în joc şi să recupereze din diferenţă, timişorenii apărându-se cu îndârjire şi încercând contraatacuri periculoase. Tensiunea şi-a spus cuvântul şi doi jucători ai gazdelor – Randall Morisson şi Vasile Rus – au primit cartonaşe galbene, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică. Cu toate acestea, oaspeţii, deşi au ”asediat” terenul advers, nu au reuşit să profite de superioritate, lipsindu-le luciditatea şi prospeţimea în fazele rapide de atac. Mai mult, imediat după ce au revenit în formulă completă, timişorenii au mai reuşit un eseu, prin Giorgi Khoshitasvili, transformat de Vali Calafeteanu, tabela de marcaj indicând 26-6 pentru gazde.

Până la finalul celor 80 de minute, Calafeteanu a mai ratat o lovitură de pedeapsă pentru ”studenţi” iar băimărenii au marcat un eseu, neacordat însă din cauza unei greşeli în joc. Scorul final a fost astfel 26-6 pentru RCM Universitatea de Vest Timişoara, bănăţenii luând şi punctul bonus ofensiv şi instalându-se autoritar lideri în clasament după două etape, cu 10 puncte din 10. CSM Ştiinţa Baia Mare rămâne pe locul 2 cu 4 puncte, însă dacă Steaua va învinge, sâmbătă seara, pe RCJ Farul Constanţa chiar şi fără punct bonus, bucureştenii vor urca pe locul secund în clasamentul Play-Off-ului.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles