Dorina SgaverdiaDorina Sgaverdia- jurnalist şi scriitor a prezentat astăzi oamenilor de cultură din Reşiţa volumul bilingv „Constantin Lucaci.În căutarea legendei personale”apărut la Editura Palimpsest din Bucureşti.
La evenimentul moderat de editorul Gheorghe Jurma, a fost elogiată personalitatea artistului român-cel mai spectaculos sculptor român după Brâncuşi- după cum a apreciat Sorin Frunzăverde- preşedintele Consiliului judeţean, dar au fost evidenţiate şi eforturile depuse pentru traducerea şi prezentarea lucrării scriitoarei într-un nou format.
Necesitatea traducerii ei în limba engleză a venit odată cu vestea că volumul va ajunge şi în Biblioteca Vaticanului – a mărturisit Dorina Sgaverdia, pentru care varianta în engleză a constituit o provocare .
La evenimentul de astăzi au mai vorbit directorul editurii, Ion Cocora, traducătorul Ada D. Cruceanu, iar salutările din partea artistului Constantin Lucaci, au fost transmise de o rudă a acestuia. La final, autoarea a oferit autografe.

T3dorina sgaverdia 3