Ultimele liste de candidaţi la europarlamentare

BiroulelectoralcentralUltimele liste cu candidaţi ale partidelor şi candidaturile independente pentru alegerile europarlamentare pot să fie depuse până la ora 23:59. Fostul liberal Mircea Diaconu a spus că va depune candidatura ca independent în jurul orei 22:00.
Depunere de candidaturi cu peripeţii astăzi, la Biroul Electoral Central, unde PRM prezintă două liste diferite de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Liderul contestat în justiţie al PRM şi fondator al partidului, Corneliu Vadim Tudor, a depus deja o listă de candidaţi, în fruntea căreia se află. Şi Gheorghe Funar, care, la rândul său, revendică şefia partidului, a anunţat că va depune o listă diferită, tot din partea PRM. Rămâne de văzut care dintre cele două variante depuse de PRM va fi validată de Biroul Electoral Central.
Lista depusă astăzi de Forţa Civică este condusă de liderul Mihai Răzvan Ungureanu, iar cea a Partidului Dreptăţii Sociale, de Traian Rece. Pe primul loc al listei de candidaţi pentru scrutinul din 25 mai, Alianţa Naţională a Agricultorilor îl propune pe Florin Simion, iar Partidul Ecologist Român, pe Radu Moraru. Pentru alegerile europarlamentare s-au înscris tot astăzi independenţii Dănuţ Liga, Adrian Toader, Paul Purea şi Iulian Capsali.

Eventualele contestaţii se pot formula începând din 28 martie, iar termenul limită de soluţionare a acestora este 16 aprilie.

Sursa: RADOR

Foto: politicaromaneasca.ro

De același autor

Related Articles