Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor

Steaua Bucureşti s-a calificat în faza play-off a Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo Tbilisi, 1-1 (1-0), marţi seara, 6 august, pe Arena Naţională din Capitală, în manşa secundă a turului III preliminar.
Steaua s-a calificat in play-off-ul Ligii CampionilorSteaua, care s-a impus la Tbilisi cu 2-0, a deschis scorul rapid, prin Iasmin Latovlevici (6), dar Dinamo a restabilit egalitatea imediat după pauză, prin Ustaritz (48). Georgienii au avut prima ocazie de gol a meciului, însă şutul lui Dvali, blocat de Chiricheş, a fost reţinut de Tătăruşanu (1). Peste doar cinci minte, Steaua a reuşit să deschidă scorul: Bourceanu l-a găsit excelent în careu pe Latovlevici, acesta a reuşit stopul şi a trimis mingea pe sub portarul Loria (1-0, 6).
Steaua a dominat jocul şi a mai ratat şi alte ocazii bune de gol, prin Tănase (18), al cărui şut a fost respins de Loria, dar şi prin Piovaccari (42), portarul gruzin intervenind salvator, şi Popa (44), care a ratat şutul din careu, în poziţie foarte bună. Dinamo Tbilisi şi-a creat şi ea câteva situaţii notabile, dar Tătăruşanu a respins mingea expediată la colţul scurt de Grigalaşvili (25), Merebaşvili (27) a ratat ţinta, iar Kvaratshelia (45+2) a ratat o bună situaţie, reluarea sa pe spate ocolind ţinta.
Oaspeţii au început foarte avântat repriza a doua şi Dvali l-a întrebuinţat serios pe Tătăruşanu (47), care a trebuit să se recunoască învins în min. 48, de spaniolul Ustaritz, care a marcat de lângă Gardoş, după cornerul executat de Xisco: 1-1. Dinamo i-a dat emoţii Stelei şi la reluarea cu capul a lui Xisco (55), peste poartă, şi la şutul peste transversală expediat de Dvali (56). Steaua şi-a recâştigat echilibrul, iar Prepeliţă l-a pus la încercare pe Loria (58), care a agăţat mingea expediată de la distanţă de mijlocaşul stelist. Stanciu a bătut în plasa laterală o lovitură liberă din unghi (66), iar în min. 73 a trimis pe lângă poartă din afara careului. Stanciu şi-a reglat în cele din urmă tirul (80), dar Loria s-a întins şi a respins balonul. Ivorianul Vouho le-a dat fiori steliştilor în min. 84, când a reluat cu capul alături de poartă, după un corner, dar Steaua a încheiat meciul în atac, cu mai multe lovituri de colţ, prilej de posesie pentru ”roş-albaştri”, care au obţinut o calificare meritată.
Prin accederea în play-off-ul Champions League, unde va fi cap de serie, Steaua are asigurată prezenţa în grupele Europa League.
Tănase, unul dintre cei mai buni jucători stelişti în ”dubla” cu Dinamo Tbilisi, s-a ales cu capul spart în prima repriză a meciului de la Bucureşti, după ce a fost lovit în cap cu crampoanele de Papava, însă arbitrul nici măcar nu l-a avertizat pe georgian (21). Cu campioana Georgiei, Steaua a pierdut primele puncte în actuala campanie de calificare, după cinci victorii la rând.

Au evoluat echipele:
Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu – 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala (6. Florin Gardoş, 46), 21. Vlad Chiricheş, 14. Iasmin Latovlevici – 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii (23. Nicolae Stanciu, 46) – 77. Adrian Popa, 80. Gabriel Iancu (11. Andrei Prepeliţă, 56), 10. Cristian Tănase – 25. Federico Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă – 22. Paul Pîrvulescu, 30. Mihai Răduţ, 20. Leandro Tatu.
Dinamo Tbilisi: 77. Ghiorghi Loria (căpitan) – 7. Ghiorghi Seturidze, 6. Ghivi Kvaratshelia, 4. Ustaritz, 16. David Kvirkvelia – 19. Elguja Grigalaşvili, 8. Levan Hmaladze, 15. Ghiorghi Papava (21. Dorin Goga, 60), 10. Ghiorghi Merebaşvili – 9. Jaba Dvali (99. Vouho, 69), 28. Xisco. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Rezerve neutilizate: 25. Tornike Zarkua – 12. David Hurţilava, 30. Ghiorghi Gvelesiani, 32. Darko Glisic, 5. David Hociolava.
Arbitru: Kristinn Jakobsson; arbitri asistenţi: Sigurdur Oli Thorleifsson, Birkir Sigurdarson; arbitru de rezervă: Gunnar Jarl Jónsson (toţi din Islanda)
Observator UEFA pentru arbitri: Michel Piraux (Belgia)
Cartonaşe galbene: Iancu (30), Hmaladze (31), Goga (68), Popa (74), Vouho (77), Seturidze (90+2). Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles