FC Vaslui şi Viitorul Constanţa vor disputa meciurile cu Concordia Chiajna

fotbalComitetul Executiv al LPF a stabilit în şedinţa de marţi ca FC Vaslui şi Viitorul Constanţa să rejoace partidele din primele două etape, când au întâlnit Rapid, în compania formaţiei Concordia Chiajna, care a preluat locul grupării giuleştene în Liga I.

“Comitetul Executiv al LPF a pus în aplicare azi hotărârea TAS privind înscrierea în Liga I a echipei Concordia Chiajna, în locul formaţiei Rapid. S-a stabilit să se rejoace cele două partide disputate de Rapid, cu Vaslui şi Viitorul. Reprezentanţii cluburilor Vaslui şi Viitorul chiar au făcut parte din Comitetul Executiv şi au fost de acord. A fost un vot în unanimitate. La şedinţă au fost prezenţi 10 membri din 11”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

Oficialul LPF a precizat că atât costurile de deplasare ale echipelor, cât şi baremurile pentru arbitri vor fi suportate din fondurile ligii: “Costurile de deplasare la meciurile FC Vaslui – Chiajna şi Concordia – Viitorul, cât şi baremurile arbitrilor vor fi plătite din sursele Ligii Profesioniste de Fotbal. Pentru reprogramarea accestor meciuri vom aştepta 21 de zile să vedem dacă hotărârea TAS va fi atacată la Tribunalul Federal Elveţian. Dacă Rapid merge mai departe începe altă distracţie, dacă trec însă aceste 21 de zile, hotărârea TAS devine definitivă şi irevocabilă”.

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, luni, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă. Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

De același autor

Related Articles