Fonduri pentru Clinica de recuperare oncologică Nera

clinica nera

Filarmonica Banatul din Timişoara încearcă să adune fonduri pentru Clinica de recuperare oncologică Nera. Mâine, de la ora 19.00, la Sala Capitol va avea loc spectacolul caritabil „ Despre sufletul românesc” susţinut de Filarmonică şi Dan Puric. Totodată, compozitorul şi basistul Josef Kappl, fost membru al grupului Phoenix, va prezenta în premieră o nouă piesa dedicată Timişoarei.

Clinica Nera este primul centru de îngrijire oncologică din România şi va fi construită în localitatea Slatina Nera din Caraş-Severin. Investiţia, a cărei valoare depăşeşte 4.000.000 euro, vizează un capitol care nu este în acest moment abordat din punct de vedere terapeutic şi al cercetării neoplazice în România.

Construcţia Clinicii Nera a început în luna martie 2012 pe Valea Nerei, în judeţul Caraş-Severin, într-o zonă cu un nivel de poluare minim. Bolnavii de cancer vor fi găzduiţi în camere cu un pat, clinica având o capacitate de 42 de paturi. Curele vor dura 14-15 zile şi vor cuprinde dietoterapie, psihoterapie, fizioterapie şi kinetoterapie. De asemenea, bolnavii vor învăţa să adopte un stil de viaţă sănătos, cunoscut fiind faptul că acesta joacă un rol esenţial atât pentru recuperarea organismului după tratamentele agresive, cât şi pentru prevenirea eventualelor recidive.
Proiectul de construire a Clinicii Nera este finanţat parţial din fondurile europene. Restul vor fi strânşi de Fundaţia „Sfânta Irina” din donaţii, din redirecţionarea proporţiei de 20% din impozitul pe profit al unor mari companii, dar şi din proiecte internaţionale de cercetare, în cadrul clinicii urmând să existe şi un centru de cercetare a cancerului.
sursa foto: adevarul.ro

Cele mai citite

Related Articles