profesor

Luni, 5 august 2013

Rezultatele concursului de titularizare s-au afişat în urmă cu câteva minute pe site-ul edu.ro, dar şi în fiecare centru de examen.
La nivel naţional, aproape 80% dintre profesori au obţinut note peste 5, dintre care jumătate au luat note între 7 şi 10.
160 de candidaţi au obţinut nota 10, cei mai mulţi fiind din Bucureşti – 19. Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj – 56%, iar cel mai scăzut procent, la acelaşi capitol, în judeţul Mehedinţi – 30%.

CARAŞ-SEVERIN

În judeţul Caraş-Severin, 75% dintre profesorii care au participat la examenul de titularizare au obţinut note peste 5, însă doar 47% au luat peste 7 şi vor putea ocupa un post de titular în învăţământ. Din cei 440 de candidaţi care s-au prezentat la concurs, 11, adică 2,5% au obţinut note între 9 şi 9.99, nefiind nicio notă de 10.

TIMIŞ

80 % dintre profesorii din Timiş au obţinut cel puţin nota 5 la titularizare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei. Opt au reuşit performanţă să obţină nota maximă, însă sunt şi câteva cadre didactice care s-au prezentat total nepregătiţi şi au luat nota 1. Profesorii concurează pentru 144 de posturi titularizabile şi peste 2.000 de fragmente de posturi.

ARAD

Mai mult de jumătate dintre candidaţii arădeni la examenul de titularizare nu au obţinut nota 7, necesară pentru un post de titular. Potrivit Inspectoratului Şcolar, dintre cei 723 de candidaţi, 185 au obţinut note sub 5, astfel că nu vor putea preda nici ca suplinitori.
Pot prinde însă o catedră de suplinitor, cei 219 candidaţi care au obţinut note între 5 şi 7. Nota 7 sau peste, au obţinut-o 319 candidaţi, însă pentru aceştia sunt disponibile doar 136 de posturi complete, astfel că cei mai mulţi vor preda tot ca suplinitori. În judeţul Arad sunt disponibile 136 de posturi complete, 30 de catedre incomplete titularizabile şi 277 de posturi complete şi 686 incomplete pentru suplinitori.

MEHEDINTI

La nivel naţional, cel mai scăzut procent al notelor peste 7, la examenul de titularizare s-a înregistrat în judeţul Mehedinţi, 30%.  Acesta a ieşit codaş şi la examenul de definitivat, când doar 38% dintre candidaţi au promovat.
Potrivit inspectorului şcolar general Marian Şuţă de la ISJ Mehedinţi, 60% au obţinut note peste 5, însă au existat 22 de candidaţi care au luat sub 2.

Duminică, 4 august 2013

Rezultatele examenului de titularizare vor fi publicate mâine pe site-ul edu.ro, după care cadrele didactice nemulţumite de notele obţinute pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate joi, 8 august.

În Caraș-Severin, din cei 599 de profesori înscriși, s-au prezentat la examen 513, însă 71 s-au retras după ce au văzut subiectele. În 2012, o treime din participanții la titularizare au promovat. Anul acesta, concurența este mare, deoarece Inspectoratul Şcolar Judeţean a scos la concurs doar 79 de posturi titularizabile.  Prima etapă de repartizare a cadrelor didactice pe locurile titularizabile, pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată, se va desfăşura vineri, 9 august, iar a doua etapă va avea loc în 14 august.