Eminescu, Blaga, Arghezi evocaţi de Corul Academic Radio într-un spectacol de muzică şi poezie

Corul Academic Radio

De cât timp nu aţi mai citit o poezie? Ei bine, la început de primăvară, când întreaga natură se pregăteşte să renască, moment special al anului, adesea descris în versuri, Corul Academic Radio dăruieşte o seară cu totul specială, în care poezia se împleteşte în cel mai frumos mod cu muzica, pornind de la creaţiile celor mai importanţi poeţi ai literaturii noastre – Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, George Coşbuc, Tudor Arghezi, Şt. O. Iosif, Lucian Blaga. Veţi cutreiera Sara pe deal, veţi închide ochii în Rugăciune, veţi visa poate la Noaptea de mai, veţi asculta în iarbă cântecul unui Pui de greier şi vă veţi aminti de Somnoroase păsărele sau de Atât de fragedă…

Sub sugestivul titlu Poezii în armonii corale…, miercuri, 19 martie (ora 19:00), la Sala Radio, veţi asculta, aşadar, partituri muzicale inspirate de poezii româneşti, cântece semnate de compozitori ca Gheorghe Dima, Vasile Popovici, Marţian Negrea, Paul Constantinescu, Felicia Donceanu ş.a., intercalate de poezii recitate de actorii-invitaţi speciali Irina Ungureanu şi Ionuţ Kivu.

Irina Ungureanu s-a făcut remarcată printr-o paletă variată de roluri dramatice interpretate în teatre importante din Bucureşti: Teatrul Odeon – Marchizul de Sade de Doug Wright, regia: Beatrice Rancea; Teatrul L.S. Bulandra – A douăsprezecea noapte de W. Shakespeare, regia: Mihai Constantin; Lear de W. Shakespeare, regia: Andrei Şerban, dar şi pe scene din alte oraşe, cum ar fi Teatrul Dramatic Fani Tradini, Galaţi – Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vişniec, regia: Andrei Narcis Grosu.

Actor al Teatrului Odeon din Bucureşti şi colaborator al postului Radio România Cultural, Ionuţ Kivu a fost aplaudat în spectacole ca Viaţa e vis după Pedro Calderon de la Barca, regia: Dragoş Galgoţiu, Epopeea lui Ghilgamesh, regia: Dragoş Galgoţiu, Ultima femeie a señorului Juan de Leonid Juhoviţki, regia: Vladimir Granov ş.a.

Alături de Corul Academic Radio şi de cei doi actori, îi veţi aplauda pe: tenorul Nicolae Simonov, pianista Carmen Săndulescu şi violonistul Adrian Ilie.

Conceptul evenimentului şi conducerea muzicală îi aparţin lui Dan Mihai Goia, dirijorul Corului Academic Radio. Cu acest ansamblu coral considerat drept etalon de către critica de specialitate, un adevărat ambasador al României peste hotare, Dan Mihai Goia a participat la peste 200 de concerte vocal-simfonice şi a cappella. Multe dintre prezenţele sale dirijorale şi înregistrările realizate pentru Fonoteca Radio au inclus creaţiile compozitorilor români – de la repertoriul clasic la cel contemporan, dar şi lucrări din creaţia corală universală.

Abonamentele de acces cu preţ întreg sunt disponibile şi www.bilete.ro, în oficiile Poştei Romane, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos. Cele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Cele mai citite

Related Articles