Astra Giurgiu este cu un pas în play-off-ul Europa League, după victoria cu 3-1 în deplasare cu AS Trencin

Astra Giurgiu este cu un pas in play-off-ul Europa LeagueAstra Giurgiu a făcut un pas mare spre play-off-ul Europa League, după ce a reuşit victoria cu 3-1 (1-0) în faţa formaţiei slovace AS Trencin, joi, 1 august, la Dubnica (Slovacia), în prima manşă a turului III preliminar. Astra a condus cu 3-0, prin golurile marcate de Constantin Budescu (8), Fwayo Tembo (49) şi Kehinde Fatai (51), golul de onoare al gazdelor fiind reuşit de Jakub Holubek (82).
Slovacii şi-au creat prima ocazie de gol în min. 4, când apărarea giurgiuveană a respins cu greu o minge ce s-a plimbat prin careul Astrei.
Echipa condusă de pe margine de secunzii Cezar Zanfir şi Mihai Teja (principalul Daniel Isăilă e suspendat) a reuşit să deschidă scorul în min. 8, când Fatai l-a forţat pe portarul Volesak să iasă din poartă, acesta a respins greşit, iar Budescu a marcat cu latul de la aproape 30 de metri în poarta goală: 0-1. Slovacii au pus constant presiune pe poarta apărată de Silviu Lung jr, iar R. Mazan (15) a ratat o şansă mare de egalare, însă a tras peste poartă, deşi era nemarcat în careu. Astra a replicat imediat, însă Budescu a fost blocat de Volesak (16).
Trencin a beneficiat de foarte multe faze fixe din preajma careului, cornere şi lovituri libere, iar Ramon, nesupravegheat, a reluat din voleu peste poartă, Lung a fost salvator în min. 33, când a respins şutul nigerianului Adi.
Budescu a fost din nou în prim plan în min. 35, dar Volesak a respins. Astra s-a apărat grupat până la pauză şi Fatai a cerut penalty în min. 44, când a căzut în careul gazdelor la un duel cu Klescik, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Astra a reuşit să tranşeze disputa în primele minute ale reprize secunde, când a punctat de două ori. Mai întâi, Tembo a trimis în plasă mingea bâlbîită de Volesak şi Mazan (49), reluată de Fatai la centrarea lui Budescu. Apoi, Fatai a marcat la colţul lung, finalizând un contraatac purtat de unul singur (53). Gazdele au acuzat şocul, iar Tembo a fost aproape de un nou gol, dar a tras mult pe lângă poartă din poziţie excelentă (54).
Trencin a căutat măcar golul de onoare, dar şutul lui William a fost respins de Lung (53), iar Stefanik a nimerit bara transversală din afara careului (59). Stefanik a fost aproape de gol, dar Lung a fost atent şi a reţinut mingea reluată de slovac (79), după o perioadă în care Astra a controlat jocul. Gazdele au marcat, în cele din urmă, prin Jakub Holubek (82), după o gafă a lui Ben Youssef, şi au forţat pe un final în care jucătorii giurgiuveni au părut mai relaxaţi. Lung a intervenit salvator în faţa lui Cogley (89).
Deşi Trencin a dominat jocul, Astra a reuşit o victorie foarte importantă, iar manşa secundă, care va avea loc pe 8 august, la Bucureşti, pe Arena Naţională, pare o simplă formalitate.

Au evoluat echipele:
Trencin: 1. Milos Volesak (căpitan) – 17. Peter Cogley, 22. Ramon, 19. Peter Klescik, 27. Robert Mazan – 16. Karol Mondek (13. Marek Frimmel, 79), 8. Aldo Baez (5. Damian Baris, 60), 14. Jakub Holubek – 11. William Alves de Oliveira, 26. Samuel Stefanik – 12. Fanendo Adi (6. Tomas Malec, 81). Antrenor: Lubos Nosicky.
Rezerve neutilizate: 24. Igor Semrinec – 2. Lukas Skovajsa, 3. Milan Rundic, 18. Patrik Misak.
Astra: 1. Silviu Lung jr – 77. Alexandru Măţel, 25. Valerică Găman, 5. Syam Ben Youssef, 13. Júnior Morais – 8. Takayuki Seto, 18. Marian Cristescu (20. Ştefan Bărboianu, 87) – 7. Fwayo Tembo, 10. Constantin Budescu (căpitan), 91. William de Amorim (9. Gabriel Enache, 63) – 21. Kehinde Fatai (22. Mirko Ivanovski, 78). Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaş – 23. Alexandru Giurgiu, 27. Andrei Mureşan, 17. Sergiu Ungurean.
Arbitru: Christian Dingert; arbitri asistenţi: Thorsten Schiffner, Sascha Stegemann; arbitru de rezervă: Guido Winkmann (toţi din Germania)
Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), Observator UEFA pentru arbitri: William Young (Scoţia)
Cartonaşe galbene: Cristescu (25), Baez (27), Măţel (61), Baris (68, 90+5), Ramon (88).
Cartonaş roşu: Baris (90+5). Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles