[AUDIO] Campionatele Naţionale de box pentru seniori de la Reşiţa: rezultatele primelor două gale

box-stoica-romeo-dragomir-andreiÎn prima zi a Campionatului Naţional de box pentru seniori iubitorii nobilei arte a pugilatului, care au fost în Sala Polivalentă din Reşiţa, au avut ocazia să vadă 23 de meciuri. Unele au fost de un nivel tehnic şi tactic foarte bune, iar altele nu s-au ridicat la aşteptările tehnicienilor şi a celor prezenţi. Spre bucuria iubitorilor boxului, cel mai frumos meci a fost cel dintre Alexandru Bibiricea de la CSM Reşiţa şi Cătălin Nasta de la CS Preda Piteşti, în limitele categoriei 81 de kg. A câştigat la puncte reşiţeanul, decizie 3-0. Pugilistul pregătit de antrenorii Radu George şi Adrian Mărcuţ a fost susţinut frenetic din tribune, iar la final a fost aplaudat atât el cât şi adverasrul său pentru spectacolul din ring.
Cel de-al doilea pugilist reşiţean, Andrei Dragomir, l-a învins prin KO tehnic în prima repriză pe Romeo Stoica de la Petrolul Ploieşti, în limitele categoriei 52 de kg (foto). Dragomir a câştigat în prima repriză, acesta fiind şi meciul de deschidere al campionatului.

Au mai câştigat prin KO Tehnic: Cătălin Gheorghe de la CSM Ploieşti, în limitele categoriei 60 de kg; Alexandru Cuciureanu de la SCM Bacău, la 64 de kg; Amansio Paraschiv- de la Conpet Petrolul Ploieşti şi Orlando Chirvase- de la de la SCM Bacău la 69 kg; Valentin Bălănescu- Rapid Bucureşti la categoria 81 kg şi Lucian Atănăsoaie- SCM Bacău şi Preda Marin- Petrolul Ploieşti, la categoria +91 kg.

Au câştigat prin decizie 3-0: Leonard Curti- CSM Craiova (cat. 56 kg); Florin Anghel- Preda Ploieşti, Burghiş Adrian- Muscelul Câmpulung şi Iulian Morar- Silva Lazăr Motorul Arad (cat. 60 kg); Andrei Kovacsi- Banatul Timişoara (cat. 64 kg); Andrei Gurău- Petrolul Ploieşti şi Irinel Olaru- SCM Bacău (cat. 69 kg); Răzvan Petrenciuc- Florconsctruct Suceava (cat. 81 kg); Cezar Juratoni- Dinamo Bucureşti, Adrian Popuţea- CSM Zalău şi Marc Adrian- SCM Bacău (cat. 91 kg).

Şi-au adjudecat victoria prin decizia 2-1: Nicolae Berariu- Florconsctruct Suceava şi Robert Cărbunescu- Olimpia Bucureşti (cat. +91 kg).
Meciul dintre Stancu Gabriel- Unirea Alba Iulia şi Cristian Rogojinaru- CSM Piteşti (cat. 75 kg) nu s-a disputat, pugilistul din Piteşti nu a fost lăsta de medic să boxeze.

Delegat general al Federaţiei Române de Box: Vasile Câtea- arbitru internaţional, vicepreşedintele FRB.

Secretar: Ene Milică- arbitru internaţional- Bucureşti.

Medic: dr. Ioan Şerbescu Jr.- Reşiţa.

Crainic: Daniel Babun- Radio România Reşiţa.

Cronometror: Viorel Sârcă – Reşiţa.

Arbitri judecători:
-Ion Mihai- arbitru internaţional- Timişoara
-Vasile Morovan- arbitru european- Cluj
-Viorel Plosca- arbitru european- Zalău
-Sorin Clonţa- arbitru european- Orăştie
-Waldemar Cucereanu- arbitru republican- Alba Iulia
-Adrian Zidaru- arbitru republican- Sibiu.

S-au înscris 87 de pugilişti. În total, la Campioantele Naţionale de box de la Reşiţa se dispută 77 de meciuri. Competiţia reprezintă şi criteriu de selecţie pentru Campionatele Mondiale din Kazahstan, din luna octombrie. La meciuri a asistat şi antrenorul lotului României, Marian Simion.

Radio România Reşiţa este partenerul organizatorilor: Clubul Sportiv Municipal Reşiţa şi Federaţia Română de Box, care sunt sprijinite de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa.

Joi, meciurile încep de la ora 15, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Ascultaţi mai jos declaraţia antrenorului lotului României Marian Simion, în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa:

 

Cele mai citite

Related Articles