[AUDIO-FOTO] Ziua cu Nr.2: Asociaţia Cultură şi Fapte Bune, 5 jandarmi de la Detaşamentul din Caransebeş şi societatea civilă, cu toţii au făcut o faptă bună

Campania umanitară de donare de sânge a fost şi astăzi un succes la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa. 5 jandarmi de la Detaşamentul din Caransebeş însoţiţi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Marius Săndulescu dar şi membrii Asociaţiei “Cultură şi Fapte Bune”au donat sânge pentru bolnavii din spitale. În total, peste 40 de persoane s-au prezentat astăzi la unitatea din Reşiţa pentru a salva vieţi dar doar 23 dintre aceştia au fost apţi din punct de vedere medical pentru donare.

Avocatul Mircea Boboşa îndeamnă cetăţenii din judeţ să nu mai stea pe gânduri să vină să facă o faptă bună, fiecare gest contează!

Şi iniţiatorul campaniiei Lili Gherle le reaminteşte cetăţenilor că sângele nu se poate cumpăra cu bani, iar fiecare dintre noi la un moment dat ne putem confrunta cu o astfel de problemă: nevoia de sânge!

Nici cetăţenii din municipiul Reşiţa nu au rămas indiferenţi în faţa acestui apel şi au răspuns PREZENT!

Campania de donare de sânge continuă toată săptămâna la Centrul de Transfuzii din Reşiţa.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

De același autor

Related Articles