Numărul românilor care au primit cel puțin o doză de vaccin l-a depăşit pe cel al cazurilor de SARS CoV-2 înregistrate în România

Zi importantă pentru România. Aproape 33.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise ieri de Comitetul Naţional pentru Vaccinarea anti-COVID (CNCAV). Astfel, numărul total al românilor care au primit cel puțin o doză de vaccin l-a depăşit pe cel al cazurilor de SARS CoV-2 înregistrate în țara noastră de la debutul pandemiei.

17.268 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua au primit-o 15.656 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 240 de reacţii adverse, dintre care 11 de tip local şi 229 de tip general.

Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi” transmite Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Etapa a 3-a a vaccinării anti SARS CoV-2 ar putea debuta în luna aprilie. Înscrierile în platformă pentru această etapă ar trebui să înceapă în martie, urmând să fie create liste de așteptare.

De același autor

Related Articles