[FOTO-AUDIO] Marşul reşiţean, de nouă ori pe podium la Naţionalele de iarnă!

Desfăşurat astăzi la Timişoara, pe un traseu amenajat în zona arenei Dan Păltinişanu, Campionatul Naţional de Marş pe timpul iernii a oferit reprezentanţilor Reşiţei şansa de a-şi reconfirma valoarea şi buna pregătire. Sportivii legitimaţi la cluburile Municipal şi Universitatea Reşiţa au făcut legea la seniori, reuşind să-şi adjudece aproape toate titlurile puse în joc. Şcoala reşiţeană de marş se întoarce acasă cu  nouă medalii: trei de aur, trei de argint şi trei de bronz. Bilanţul e prezentat de antrenorul coordonator Octavian Măzăran:

“Suntem bucuroşi pentru rezultatele obţinute de sportivii care au reprezentat CSM şi CSU Reşiţa. Am reuşit să ne păstrăm titlul naţional pe echipe la seniori, cu echipa CSM Reşiţa formată din Narcis Mihăilă, Marius Cocioran şi Atila Balog. În acelaşi timp, echipa a doua, CSU Reşiţa, a devenit vicecampioană naţională de seniori la 20 km, această echipă fiind formată din Ionuţ Pleşu, Remus Rădoi şi Samuel Poliţă. În acelaşi timp, la individual masculin, Narcis Mihăilă şi-a apărat titlul de campion naţional, iar colegul său, Marius Cocioran, a devenit vicecampion al ţării. La feminin, putem spune că podiumul a fost obţinut în totalitate de sportivele reprezentând CSU Reşiţa. Mă refer aici la Mihaela Acatrinei, care a cucerit locul I şi la Ana Rodean, care a venit pe locul doi, ambele sportive având dublă legitimare cu Unirea Alba Iulia. Locul trei a fost obţinut de sportiva Mihaela Puşcaşu. În acelaşi timp, la categoria tineret, Loredana Cocoş a obţinut medalia de bronz. Echipa de senioare a clubului Universitatea Reşiţa a devenit vicecampioană naţională, echipa fiind formată din Mihaela Puşcaşu, Loredana Cocoş şi Lăcrămioara Căruceriu. Per total, putem spune că suntem mulţumiţi de aceste rezultate.

Unii dintre sportivii noştri vor fi selecţionaţi şi vor participa la Campionatele Balcanice programate peste trei săptămâni în Antalya, Turcia. Alţii îşi vor continua pregătirea la Buziaş în vederea participării la Campionatul Naţional de 50 km, concurs ce se va desfăşura în data de 20 martie, la Dudice. Acesta este şi concurs de selecţie, unde se poate obţine baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vor fi prezenţi Narcis Mihăilă şi Marius Cocioran, dar şi alţi sportivi de la CSM şi CSU Reşiţa, întrucât este vorba despre un campionat naţional. În ceea ce priveşte sportivii participanţi la Balcaniadă, în cel mult 10 zile se va lua o decizie. Urmează să definitivez lotul, să vedem care sunt sportivii cu şanse mari de a obţine rezultate bune. Vreau de asemenea să o felicit pe sportiva Mihaela Acatrinei, care a scos un rezultat foarte bun, o oră şi 34 de minute. Cu încă două asemenea curse, are şi ea mari şanse de a participa la Jocurile Olimpice”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

De pregătirea mărşăluitorilor Reşiţei se ocupă tehnicienii Octavian Măzăran, George Ardeleanu şi Marius Cocioran.  

Cele mai citite

Related Articles