[AUDIO] Stația de epurare de la Jupa este funcțională

Locuitorii cartierului Jupa se bucură de astăzi de beneficiile stației de epurare, la mai bine de 10 de ani de la construcție.

În cursul zilei de joi, 11 februarie 2021, stația de epurare a devenit funcțională, după ce în cursul anului trecut, locuitorii s-au plâns administrației caransebeșene de mirosul și dejecțiile care se revărsau de acolo. Nefolosită ani de zile, stația a necesitat reparații în valoare de peste 60 de mii de lei, investiția fiind suportată de operatorul de apă SC Aquacaraş SA.

La recepţie au participat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Romeo Dunca, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean şi reprezentanţi ai SC Aquacaraş SA.

Este o stație modulară care procesează până la 50 de metri cubi pe oră, iar apa care se revarsă în râul Timiș este de cea mai bună calitate. Are două trepte, una mecanică și una biologică. Este una dintre stațiile moderne, a declarat șeful stației, Marius Boeriu.

Finalizarea stației de tratare de la Caransebeș, următorul pas spre o apă de calitate în Caransebeș.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean a declarat că următorul pas este finalizarea și punerea în funcțiune a stației de tratare a apei din Caransebeș pentru a închide astfel un circuit mare, mult așteptat de locuitori. Edilul așteaptă și finalizarea lucrărilor realizate de Aquacaras pe străzile din municipiu care nu au încă apă și canal.

Drumul spre stația de epurare de la Jupa va fi finalizat în prima jumătate a acestui an, a mai spus Felix Borcean.

Cele mai citite

Related Articles