Modificări importante pentru sănătatea utilizatorilor de terminale Android

Google vine cu ceva modificări pe telefoanele care rulează Android, iar aceste schimbări au rolul de a îmbunătăți viața utilizatorilor. Gigantul american adaugă noi funcții referitoare la monitorizarea respirației și a ritmului cardiac ale utilizatorilor.

Și chiar dacă Google a cumpărat recent Fitbit, aceste noi schimbări de pe telefoanele cu Android nu vizează niciun fel de dispozitiv adițional, cum ar fi brățări de fitness, centuri pentru monitorizare cardiacă, ceasuri smart ori altele asemenea, ci monitorizarea stării de sănătate se va realiza direct pe smartphone-ul utilizatorilor.

Cum funționează

Google mai face un pas pentru a concura cu Apple, care s-a dus deja destul de bine în direcția monitorizării sănătății utilizatorilor. Gigantul american pregătește noi funcții care vor monitoriza respirația și ritmul cardiac al unei persoane folosind camera telefonului.

E ca atunci când îți faci un selfie, doar că, dacă îndrepți telefonul spre tine, softul camerei frontale va măsura respirația prin detectarea micilor mișcări ale pieptului.

Pentru instrumentul de ritm cardiac, plasarea unui deget deasupra obiectivului camerei din spate permite software-ului să analizeze modificările subtile de culoare ale pielii vârfului degetului. Aceste modificări de culoare apar atunci când sângele curge din inimă către restul corpului.

De când putem profita de schimbări

Aceste noi funcții vor fi lansate mai întâi pe modelele Google Pixel, apoi și pe alte telefoane Android în următoarele câteva luni. În timp ce caracteristicile biometrice sunt standard pe mai multe dispozitive adiționale de fitness, Google a spus că voia să pună la dispoziție aceste instrumente fără hardware suplimentar.

Se pare că relativ puțini oameni din SUA, să nu mai vorbim de restul lumii, dețin de fapt articole purtabile. Așadar, unul dintre lucrurile pe care ne-am concentrat cu adevărat a fost încercarea de a-l obține pe cel mai la-ndemână dispozitiv disponibil, care este, desigur, telefonul mobil” – a spus Jack Po, manager de produs pentru Google Health.

Funcțiile vor fi disponibile în aplicația Google Fit a companiei pentru exerciții fizice și fitness din luna martie.

sursa foto: thenextweb.com

sursa: playtech.ro

Cele mai citite

Related Articles